Στη διαδικασία εξέτασης των προσφορών που έχει λάβει από όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση της θυγατρικής της στο ΛονδίνοNBGI Private Equity Funds, βρίσκεται η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία προσδοκά στην άμεση πώλησή της, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου κεφαλαιακής της ενίσχυσης.
Σε δηλώσεις του στο Reuters ο αναπληρωτήςδιευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Πέτρος Χριστοδούλου τόνισε ότι«διανύουμε αυτή τη στιγμή τον δεύτερο γύρο της διαδικασία πώλησης. Θεωρούμε πως είναι κάτι άμεσο».
Σύμφωνα με τον ίδιο,«το πιθανότερο είναι η πώληση να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου».
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πόσοι ενδιαφερόμενοι έχουν απομείνει, αλλά δήλωσε πως είναι περίπου το ένα τέταρτο αυτών που υπέβαλλαν αρχική πρόταση ενδιαφέροντος. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ποσού 900 εκατ. ευρώ και βρίσκεται προς πώληση από τον Ιανουάριο.
Ο κ. Χριστοδούλου πρόσθεσε επίσης πως η Εθνική Τράπεζα ενδέχεται να εκδώσει νέο ομόλογο σύντομα, σε συνέχεια της πετυχημένης έκδοσης του πενταετούς ομολόγου των 750 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, από όπου η ΕΤΕ δανείστηκε με χαμηλότερο επιτόκιο έναντι αυτού των αντίστοιχων κρατικών τίτλων.
«Αν δούμε πως υπάρχει αγορά, υπάρχει ένα format, που δεν ανταγωνίζεται με την έκδοσή μας, θα μπορούσαμε να βγούμε στην αγορά πολύ συντομότερα» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου.​