Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα άρχισαν λίγο μετά υις 11 το πρωί του Σαββάτου οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, στο οικονομικό πρόγραμμα αλλά και στις μελλοντικές συνεργασίες του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρώτος και άμεσος στόχος της πολιτικής του κόμματος πρέπει να είναι η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και όχι η επιβίωσή της μέσα από εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ομιλία του είχε πολλές αιχμές για τα εσωκομματικά θέματα λέγοντας συγκεκριμένα ότι «η εμπειρία ενός χρόνου από την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα, αλλά και η εμπειρία από τις εκλογικές μάχες που δώσαμε, πέρα από τις μεγάλες δυνατότητες, ανέδειξε και τα σοβαρά οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.Τα αποκαλούμε οργανωτικά προβλήματα, αλλά ο καθένας καταλαβαίνει ότι συγκροτούν ένα μεγάλο και κρίσιμο πολιτικό πρόβλημα».

Εκανε λόγο για παιδικές ασθένειες και εσωκομματική δημοκρατία ενώ καυτηρίασε φαινόμενα παραγοντισμού αναφέροντας ότι «φαινόμενα παραγοντισμού άνθισαν τον τελευταίο καιρό για ευνόητους λόγους και πρέπει να βρούμε όλοι μαζί τρόπους για να τα κόψουμε από τη ρίζα τους πριν μας κόψουν αυτά από τις δικές μας ρίζες».

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο αναφέρθηκε τελευταίο είπε ότι « η δουλειά της επιτροπής προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και να μπει σε συζήτηση.Η παρουσίαση του προγράμματός μας πρέπει να μετατραπεί σε μεγάλο πολιτικό γεγονός.»