Τον ρόλο του «νέου παίκτη» στο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η κίνηση των «53». Μάλιστα, η κίνηση αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ηγεσία τόσο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όσο και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδριάζει την Τετάρτη.

Ο προβληματισμός που δημιουργείται είναι το πώς θα χειρισθεί η πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τον νέο αυτό παίκτη. Αν δηλαδή θα υπάρξει μια πιο αριστερή στροφή στις θέσεις που θα αποτυπωθούν στο εισηγητικό κείμενο της Πολιτικής Γραμματείας.

Η κίνηση των «53» στην οποία μετέχουν στελέχη της πλειοψηφίας με ευθεία αναφορά στην ηγεσία του κόμματος, μαζί με το κόμμα της Ανάσας, που προέρχεται από τις συνιστώσες ΑΚΟΑ και Ρόζα, αλλάζει τα δεδομένα. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα της πλειοψηφίας που ασκεί ευγενικά μεν, αυστηρή δε, κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για κρίσιμες επιλογές, όπως στρατηγική των συνεργασιών, εκλογικά και μετεκλογικά.

Το επίμαχο κείμενο της κίνησης των «53» θα κατέβει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου και αναμένεται να «κλέψει» την παράσταση από το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας.