Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων τόσο για τον Μάιο όσο και για το πεντάμηνο του 2014 κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, που μετρά με ψηφιακές διαδικασίες τις ροές και μεταβολές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το ισοζύγιο -προσλήψεις μείον απολύσεις- του Μαϊου είναι θετικό κατά 59.470 θέσεις εργασίας, αποτελώντας, όπως τόνισε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ένα από τα υψηλότερα ισοζύγια της προηγούμενης 15ετίας.

Στο πεντάμηνο το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 160.946 θέσεις εργασίας, κάτι που, όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι οι εξελίξεις στην απασχόληση επιβεβαιώνονται και από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για τους προηγούμενους μήνες, όπου φαίνεται ότι -για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της κρίσης το 2009- το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την πτωτική πορεία που ξεκίνησε μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο.