Ένας 55χρονος συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα στην Παλλήνη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου κατηγορούμενος για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι κάποιος που είχε εμφανιστεί ως διαφημιστής του είχε αποσπάσει χρήματα, προκειμένου να προβεί στη διαφημιστική προώθηση της επιχείρησής του. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί του Τ.Α. Χαλανδρίου εντόπισαν τον άνθρωπο που είχε αναφέρει ο επιχειρηματίας και μετά από επιχείρηση τον συνέλαβαν κατά την στιγμή που παραλάμβανε από τον επιχειρηματία προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον, ο συλληφθείς προσέγγιζε επιχειρηματίες και με το πρόσχημα της διαφημιστικής προώθησης των εταιρειών τους (τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, προώθηση διαφημιστικών φυλλαδίων κλπ) τους αποσπούσε χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, έχει εξακριβωθεί ότι έχει εξαπατήσει τέσσερις επιχειρηματίες.
Επιπλέον σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο και έκδοση εικονικών τιμολογίων, με συνολική ποινή φυλάκισης 43 μήνες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.