Το περιοδικό New Yorker ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου ότι αναστέλλει τη συνεργασία του με τον δικαστικό συντάκτη Τζέφρι Τούμπιν ύστερα από ένα ατυχέστατο γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής σύσκεψης μέσω Zoom.

Παράλληλα σε ανάλογη ανακοίνωση προέβη και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN για το οποίο ο Τούμπιν εργαζόταν σαν αναλυτής περί νομικών και δικαστικών θεμάτων.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν μερικοί από τους πλέον γνωστούς δημοσιογράφους του έγκριτου περιοδικού, ο Τούμπιν, νομίζοντας ότι έχει κλείσει την κάμερα άρχισε να αυτοϊκανοποιείται σε κοινή θέα, προς αποτροπιασμό όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Ο ίδιος παραδέχτηκε το ατυχές γεγονός και ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του και τους συναδέλφους του.

«Έκανα ένα ηλίθιο λάθος»

«Έκανα ένα ηλίθιο λάθος, πιστεύοντας ότι ήμουν εκτός κάμερας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ζητώ συγνώμη από τη γυναίκα, την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους μου. Νόμιζα ότι είχα αποσυνδέσει την κάμερα και ότι κανείς στην κλήση Zoom δεν μπορούσε να με δει».

«Πάρτι» στο Twitter

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση έσκασε σαν βόμβα στον δημοσιογραφικό κόσμο των ΗΠΑ και όχι μόνο. Χθες, αλλά και σήμερα ο Τούμπιν φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των trends στο Twitter με διάφορους χρήστες να κάνουν απίστευτη πλάκα με τον Τούμπιν.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, κινδυνεύει να καταστρέψει την καριέρα του Τούμπιν, δεδομένου ότι μετά από αυτό ουδείς θα τον παίρνει πλέον στα σοβαρά.

Ο Τούμπιν είναι ένας από τους πιο γνωστούς νομικούς αναλυτές των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ. Εργάστηκε για το New Yorker για περισσότερα από 25 χρόνια και είναι επίσης ανώτερος νομικός αναλυτής στο CNN.

Εκπρόσωπος του περιοδικού δήλωσε σε ότι ο Τούμπιν «έχει τεθεί σε αναστολή ενώ ερευνούμε το θέμα».

Σε ένα email στους υπαλλήλους, ο διευθυντής του New Yorker, Ντέιβιντ Ρέμνικ ανέφερε: «Αγαπητοί, όπως ίσως έχετε διαβάσει σε διάφορες ειδήσεις σήμερα, ένας από τους συγγραφείς μας, ο Τζέφρι Τούμπιν, τέθηκε σε αναστολή μετά από ένα περιστατικό σε μια κλήση Zoom την περασμένη εβδομάδα. Να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτά τα θέματα και ότι διερευνούμε την όλη υπόθεση».

Στη διαδικτυακή κλήση συμμετείχαν εκτός από τους συνεργάτες του New Yorker και δημοσιογράφοι από τον ραδιοφωνικό σταθμό WNYC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Zoom επιτρέπει σε ομάδες ανθρώπων να συμμετέχουν σε διαδικτυακές συσκέψεις και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές καθώς εξ αιτίας του κορωνοιού πολλοί εργάζονται από το σπίτι.

Οι χρήστες έχουν την επιλογή να θέσουν σε σίγαση το μικρόφωνό τους όταν δεν μιλούν και να κλείσουν την κάμερα εάν δεν θέλουν να δουν ή να μην τους βλέπουν.

Δυστυχώς, όπως ανακάλυψε ο Τούμπιν με τον πιο σκληρό τρόπο, ατυχήματα συμβαίνουν και μάλιστα μπορεί να καταστρέψουν καριέρες.