Στο νοσοκομείο εσπευσμένα μεταφέρεται ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σήμερα διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ νωρίτερα σήμερα ανέβασε πυρετό, ενώ έχει ήπια συμπτώματα.

Όπως αναφέρει το NBC Νews, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο και πως θα εργαστεί για λίγες μέρες από το νοσοκομείο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι θα υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα για την Covid-19 έχει υποβληθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Μάλιστα, όπως έλεγαν οι γιατροί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα εξεταζόταν και στη συνέχεα θα γινόντουσαν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNNi, o Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε πυρετό.