Στις εκδηλώσεις του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο συνάντησής του με την πρόεδρο της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Δήμος Πειραιά προγραμματίζει να υλοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Εκτελεστική Επιτροπή του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020».

Από την πλευρά του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» αρμόδια για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στον Πειραιά θα είναι η κυρία Αθανασία Μαρινάκη.

«Το 2020 είναι μια σημαντική χρονιά για την χώρα μας διότι, ανάμεσα σε πολλά άλλα σημαντικά, τιμάμε τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, δύο μαχών που άλλαξαν την ιστορία του κόσμου και προστάτευσαν το Δυτικό πολιτισμό. Είναι μία εθνική υπόθεση και είμαι πολύ χαρούμενος που στην υπόθεση αυτή επικεφαλής είναι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με μια αξιόλογη  Τιμητική Κοσμητεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Με τη συμμετοχή τη δική μου και του Δήμου Πειραιά, πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται. Ο Πειραιάς είναι δίπλα στο σημείο που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας γεωγραφικά και δεν μπορεί να μην παίξει κυρίαρχο ρόλο στον εορτασμό. Είμαστε σε άμεση επικοινωνία τόσο με την κυρία Βαρδινογιάννη, όσο και με τα αρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών, ώστε να βάλουμε τα δυνατά μας με μια σειρά περίπου 10 εκδηλώσεων τις οποίες πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε. Θα συμβάλουμε στην όλη προσπάθεια και εμείς, σαν Οργανισμός Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου, και το Δημοτικό Θέατρό μας,  θα τεθούν στις υπηρεσίες αυτής της εθνικής προσπάθειας» δήλωσε ο κύριος Μώραλης.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε το δήμαρχο Πειραιά για τη στήριξή του στην ανάδειξη της εθνικής επετείου λέγοντας:

«Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Πειραιά, κύριο Γιάννη Μώραλη, καθώς και ολόκληρο τον Πειραιά, που αγκαλιάζουν τη σπουδαία εθνική επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.  Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία αυτών των μαχών και των αξιών του Δυτικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο, καθώς πρόκειται για δύο γεγονότα-ορόσημα για την ιστορία της ανθρωπότητας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική συμβολή της κυρίας Μαρινάκη στην υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών:

«Ευχαριστώ θερμά την κυρία Μαρινάκη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί για την ανάδειξη της εθνικής αυτής επετείου.   Η συμβολή της στη συνεργασία που ξεκινάμε με τον Δήμο του Πειραιά είναι πολύτιμη» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη αναφερόμενη στη συμβολή της κυρίας Μαρινάκη.

Η κυρία Μαρινάκη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Μώραλη για τη συμπαράστασή του και τόνισε πως οι συζητήσεις για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο του Πειραιά έχουν προχωρήσει και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το περιεχόμενό τους.