Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  πηγαίνοντας στο γραφείο του είχε μια συνομιλία με τους δημοσιογράφους. Δήλωσε «προβληματισμένος από τις εξελίξεις», ενώ σημείωσε ότι «το κλίμα ήταν κανονικό».

Οταν ρωτήθηκε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι ο Πρωθυπουργός ζυγίζει τις καταστάσεις, ενώ σε σχετικά με την πιθανότητα μιας δεύτερης θητείας για τον Προκόπη Παυλόπουλο είπε: «Εξαρτάται από τις εσωτερικές αντιδράσεις», χωρίς να το αποκλείσει.

Σε ερώτηση του Βήματος εάν κατά τη γνώμη του έχει καταλήξει ο Πρωθυπουργός στο όνομα του νέου Προέδρου, απάντησε ότι« ζυγίζει ακόμα τις καταστάσεις». Είπε μάλιστα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι ηγέτες είναι η αυλή των κολάκων. «Αυτό ακριβώς επιχείρησα να του επισημάνω» σημείωσε ο κ. Τσίπρας χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι εννοούσε.

Ανάμενονται δηλώσεις Τσίπρα.

Νωρίτερα κατά την άφιξη του στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη συνομιλία τους με συμβουλές προς τον κ. Μητσοτάκη για το πώς θα ξεπεράσει το τζετ λαγκ: «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική». «Πολύ νερό πίνω» απάντησε ο Μητσοτάκης.

Το καλωσόρισμα ήταν τυπικό, ο κ. Τσίπρας ρώτησε των Πρωθυπουργό πότε γύρισε και πόσο καιρό έμεινε, αν έχει ξεκουραστεί, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά «συνηθισμένα τα βουνά».

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Τσίπρας: Πότε γύρισες;

Μητσοτάκης: Χθες το βράδυ.

Τσίπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστεί;ς;

Μητσοτάκης: Συνηθισμένο το βουνό.

Τσίπρας: όλα εντάξει με το τζετ λανκ;

Μητσοτακης: Όλα οκαλα.

Τσίπρας: Πόσο έμεινες;

Μητσοτάκης: Δύο μέρες τα απολύτως απαραίτητα.

Τσίπρας: Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις γυμναστική και να πίνεις πολυ νερό.

Μητσοτάκης: ναι ναι

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία να ενημερώσει κατ’ ιδιαν του πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα στο ταξίδι τους σις ΗΠΑ και για τον εκλογικό νόμο.

Μετά την ενημέρωση στον κ. Τσίπρα θα ακολουθήσει η ενημέρωση στη Φώφη Γεννηματά.