Κλικ και μπίζνες με Κινέζους στη Σαντορίνη

Μια ολόκληρη επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει στηθεί με μελλόνυμφους από τις ασιατικές χώρες που έρχονται να φωτογραφηθούν πριν τον γάμο τους

Για τα ζευγάρια από την Ασία, η Σαντορίνη έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για προγαμιαίες φωτογραφίσεις. Κινέζοι, κυρίως, φθάνουν κατά εκατοντάδες στο νησί για να φωτογραφηθούν και μετά επιστρέφουν στη χώρα τους για τον παραδοσιακό γάμο. Το ότι ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Σαντορίνης αποτελεί το σκηνικό για μια δημοφιλή ρομαντική κωμωδία στην Κίνα προσθέτει στη γοητεία που ασκεί το ελληνικό νησί σε όσους πρόκειται να παντρευτούν.

Η Σαντορίνη είναι διάσημη στην Κίνα του 1,2 δισ. κατοίκων με την αναπτυσσόμενη οικονομία και τους όλο και περισσότερους τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο, αντίθετα προς τους γονείς τους που δεν ταξίδευαν εκτός Κίνας. Τα νέα ζευγάρια που έχουν χρήματα και επισκέπτονται τον κόσμο θέλουν να αποθανατίσουν τον κοσμοπολιτισμό τους για να τον δείξουν στους συγγενείς, στους φίλους και στους καλεσμένους στον γάμο τους.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι προγαμιαίες φωτογραφίσεις αποτελούν μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εποχή του Instagram, ιδίως για τα ζευγάρια από την Ασία. Πολλά ζευγάρια που σχεδιάζουν έναν παραδοσιακό γάμο στην Κίνα ταξιδεύουν προηγουμένως για επαγγελματική φωτογράφηση στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στο Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο, στην αγγλική εξοχή _ που έγινε δημοφιλής φωτογραφικός προορισμός λόγω της σειράς Downton Abbey, σύμφωνα με την China Morning Post. Τελευταία μόδα στις προγαμιαίες φωτογραφίσεις στην Κίνα είναι η Νέα Ζηλανδία και η Ανταρκτική. Αλλά οι ρομαντικές φωτογραφίσεις στη Σαντορίνη στο ηλιοβασίλεμα συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα ανάμεσα στους μελλόνυμφους.

Οι φωτογράφοι έρχονται από την Κίνα ή είναι Έλληνες που προσπαθούν να επωφεληθούν από την προσοδοφόρα αυτή αγορά γι’ αυτό αναρτούν στις ιστοσελίδες τους φωτογραφίες από ζευγάρια Κινέζων στη Σαντορίνη. Οι αρχές του νησιού αποζητούν τις κινεζικές επενδύσεις και εκτιμούν τα χρήματα που φέρνουν οι κινέζοι τουρίστες οι οποίοι έχουν επεκτείνει την τουριστική σεζόν βαθιά μέσα στο φθινόπωρο, όταν οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί τουρίστες έχουν αποχωρήσει προ πολλού. Στους Κινέζους αρέσει πολύ να φωτογραφίζονται ενώ δεν τους αρέσει ο πολύς ήλιος.

Ξένοι φωτογράφοι μαζί με συνεργεία για μακιγιάζ και στάιλινγκ εγκαθίστανται στη Σαντορίνη για μήνες. Τοπικοί παράγοντες του νησιού καταγγέλλουν στην αμερικανική εφημερίδα ότι πολλοί από αυτούς δεν πληρώνουν φόρους.

Μια φωτογράφηση μπορεί να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ _ αλλά με αυτό το ποσό αποτιμάται μια εικόνα που συμβολίζει συγχρόνως τόσο την αληθινή αγάπη όσο και την κοινωνική ανέλιξη. Η φωτογράφηση είναι σήμερα πιο σημαντική από τη βέρα.

Όσο για τα ζευγάρια που δεν έχουν τα μέσα να ταξιδέψουν στη Σαντορίνη για να φωτογραφηθούν, υπάρχουν φωτογραφικά στούντιο στη Σαγκάη που διαθέτουν σκηνικά από το ελληνικό νησί.

Η μανία λέγεται ότι ξεκίνησε από την Ταϊβάν και μετά εξαπλώθηκε στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες. Σήμερα, είναι τέτοιος ο συνωστισμός από ζευγάρια που θέλουν να φωτογραφηθούν στα δημοφιλέστερα σημεία του νησιού _ όπως σε έναν γαλάζιο τρούλο στην Οία _ που οι φωτογράφοι που εργάζονται στο νησί εξετάζουν το ενδεχόμενο να βάλουν χρονικό όριο για κάθε φωτογράφηση στα σημεία αυτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk