Στη θεωρία του, ότι πιθανότατα να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός από 5,3 Ρίχτερ, επιμένει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

«Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο σεισμό από 5,3 Ρίχτερ» επισήμανε για ακόμα μια φορά ο κ. Τσελέντης, αναφερόμενος στον σεισμό του Σαββάτου στο Γαλαξίδι, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

«Η μετασεισμική ακολουθία αυτή είναι απαράδεκτη. Είναι ατελής, είναι ελλιπής. Ένας σεισμός του 5,3 Ρίχτερ δε μπορεί να δίνει αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει, μόνο δύο μετασεισμούς. Έναν 3,6 και έναν 3,2 Ρίχτερ δηλαδή τίποτα! Άρα λοιπόν ή θα έχουμε κάποιον ισχυρό μετασεισμό της τάξης του 4,7 ή 4,8 Ρίχτερ τις επόμενες ημέρες ή υπάρχει κάποια πιθανότητα να έχουμε κάποιο μεγαλύτερο γεγονός» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο από 5,3 Ρίχτερ. Εγώ δε μπορώ να αποκλείσω αυτή την πιθανότητα γιατί ως επιστήμων λέω την πραγματικότητα. Το 5,3 με τη μετασεισμική του ακολουθία, εμένα δε με ικανοποιεί» συμπλήρωσε.

Ο κ.Τσελέντης κατέληξε: «Ακούω που λένε: Περιμένουμε δύο 24ωρα. Δεν ισχύει. Αυτές είναι δικαιολογίες των επιστημόνων για τους δημοσιογράφους για να γλιτώσουν τις ερωτήσεις. Οπότε μετά ξεχνιέται το θέμα… Μπορεί ο προσεισμός να είναι αρκετές εβδομάδες πριν ή ακόμα και ενάμιση ή δύο μήνες πριν. Εγώ θα συνιστούσα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης».