Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη, καθώς μετά τη λιακάδα έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Μπορεί ο καιρός να… μας έκανε το χατίρι για το τριήμερο της 25ης, όμως από την Τρίτη θα δείξει και πάλι τα… δόντια του!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Την Τρίτη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές. Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ορεινά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις από το βράδυ στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα πλην Θράκης και ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κύριος στα ανατολικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νοτιάς θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Από το βράδυ στα βορειοανατολικά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.