Η «μακεδονική μειονότητα» γλεντάει στην Εδεσσα (βίντεο)

«Η κυβέρνηση των Σκοπίων εγκαταλείπει τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες στην Ελλάδα για πάντα», γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων expres.mk, με αφορμή γλέντι που διοργανώθηκε κοντά στην Εδεσσα από «Μακεδόνες της Ελλάδας».

Φωτογραφία από το γλέντι, στην εφημερίδα των Σκοπίων expres.mk.

«Το βίντεο καταγράφηκε στην Ελλάδα, στην περιοχή ‘Νεγκούσκατα’(;), κοντά στην Βόντεν (Έδεσσα) στο χωριό που στα ελληνικά το λένε Μαρίνα», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι σε αυτό παρουσιάζονται οι καλεσμένοι της ετήσιας μακεδονικής γιορτής με τον Βλάτκο Μιλαντινόφσκι και την ομάδα «Μακεδονικό Μεράκι» που αποτελείται από «Μακεδόνες», από την Ελλάδα.

Το κύριο μήνυμα μεταδίδεται μέσα από το τραγούδι, στη «μακεδονική» συγκέντρωση, σε αυτόν τον ελληνικό χώρο, καθώς λένε οι στίχοι:

«Λένε ότι δεν υπάρχουμε
Ότι δεν είμαστε εδώ
Λένε ότι δεν υπάρχουμε
Αλλά είμαστε εδώ
Είμαστε εδώ πριν από τον Ιησού,
Στη γη μας τη Μακεδονία.
Είμαστε εδώ και παραμένουμε
Και το ιερό μας όνομα δεν αλλάζει».

Το «μακεδονικό κόμμα» στην Ελλάδα πραγματοποίησε την εκδήλωση και οι καλεσμένοι προσκλήθηκαν στην παραδοσιακή μακεδονική γιορτή.

Το βίντεο, με σαφήνεια δείχνει το λάθος της μακεδονικής κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο 49 του συντάγματος με το οποίο παραιτείται από μια αυτόχθονα μακεδονική μειονότητα που υπάρχει στην Ελλάδα, εκτός από τους λεγόμενους Ελληνες Μακεδόνες, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk