Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Αφγανού στην Ομόνοια

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους στην Ομόνοια

Ðåñéðïëéêü ôçò ÅëëçíéêÞò Áóôõíïìßáò óôçí ëåùöüñï Âáóéëßóóçò Óïößáò, ìåôÜ ôï ôçëåöþíçìá áãíþóôïõ óå éóôïóåëßäá ï ïðïßïò ðñïåéäïðïßçóå ãéá ýðáñîç åêñçêôéêïý ìç÷áíéóìïý óôçí éôáëéêÞ ðñåóâåßá. Óôï êôÞñéï ôçò ðñåóâåßáò Ýóðåõóáí ï áñìüäéåò áñ÷Ýò êáé Üíäñåò ôïõ ÔìÞìáôïò ÅîïõäåôÝñùóçò Åêñçêôéêþí Ìç÷áíéóìþí ðñïêåéìÝíïõ íá åñåõíÞóïõí êáé íá åíôïðßóïõí åíäå÷üìåíï ýðïðôï äÝìá. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Eξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας η δολοφονία με θύμα έναν υπήκοο Αφγανιστάν το βράδυ του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους στην Ομόνοια. Δράστης είναι ένας 24χρονος από την Αλβανία ο οποίος συνελήφθη.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της υπόθεσης δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 24χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με πληροφορίες υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση», για παράβαση του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», καθώς και για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών για την ανακάλυψη και σύλληψη του δράστη, προσήχθησαν αρκετά άτομα, κατά κύριο λόγο αλλοδαπών που συχνάζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και εξετάστηκαν, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας

Όπως διακριβώθηκε, ο δράστης και το θύμα είχαν διαπληκτιστεί έντονα πριν τη δολοφονία, όμως με την παρέμβαση τρίτων το συμβάν έληξε, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποχωρήσει προσωρινά με μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, όπου συνεπιβάτης ήταν μια γυναίκα, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας. Λίγα λεπτά αργότερα, επέστρεψε πεζός μαζί με την ίδια γυναίκα, κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα μαχαίρι και αναζητούσε το θύμα. Μόλις το θύμα τον αντιλήφθηκε προσπάθησε να ξεφύγει, ωστόσο ο δράστης τον πρόλαβε και με το μαχαίρι τον έπληξε τρεις φορές, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη και επειδή υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό, σχηματίστηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα η οποία ενήργησε επισταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με αποτέλεσμα μεσημβρινές ώρες της 23ης Δεκεμβρίου και στα όρια του αυτοφώρου, να εντοπιστεί και να συλληφθεί στην περιοχή της Καλλιθέας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δυο είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο «διασώστης» Αλέξης Εδώ και μέρες «σερνόταν» στα υπουργικά γραφεία η φήμη ενός επερχόμενου ριζικού, αυτή τη φορά, ανασχηματισμού, βάζοντας φωτιά στους... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk