Την άποψη της κοινής γνώμης, όσον αφορά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, παρουσιάζει στην έρευνα της για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου η Public Issue.

Όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα της έρευνας οι Έλληνες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στην Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας – Τουρκίας.

Από το στόχαστρο των πολιτών δεν γλίτωσε ούτε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητα του να πέφτει, ενώ την ίδια στιγμή αρνητική παραμένει η άποψη και για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «ποια γνώμη έχετε για τη συμφωνία των Πρεσπών» το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει κατά, ενώ το 17% εμφανίζεται υπέρ. Ένα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά και ένα 13% δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα του κ. Κοτζιά, αυτά εμφανίζεται αρνητική κατά 60% και θετική κατά 32%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ μόλις το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Στο ερώτημα αν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν καλυτερέψει, χειροτερέψει ή έχουν μείνει ίδιες σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το 52% αναφέρει ότι έχουν χειροτερέψει, το 44% ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόλις 2% ότι έχουν καλυτερέψει.

Τέλος, στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ», το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.