Σχετική ηρεμία επικρατεί λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα έξω από το Πολυτεχνείο καθώς «αναχαιτίστηκαν» οι αναρχικοί που έκαναν «αντάρτικο» στην αστυνομία όλο το βράδυ και αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της πορείας για τον εορτασμό της 45ης επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων προσήγαγε συνολικά 22 άτομα εκ των οποίων οι 13 συνελήφθησαν για μια σειρά από αδικήματα.

Οι αστυνομικοί κράτησαν ψηλά στην Στουρνάρη και στην Τοσίτσα τους αντιεξουσιαστές που έφτασαν στην πλατεία των Εξαρχείων μετά την πορεία και έτσι δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την κατάληψη στο Πολυτεχνείο με εφόδια και κόσμο.

Όσο για τους 50-60 καταληψίες, είχαν μεριμνήσει να έχουν αρκετές μολότοφ ενώ δεν παρέλειψαν να χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια, εξοπλισμό του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα οι μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών «έπεφταν βροχή», μία μάλιστα στόχευσε το όχημα της εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. τη λεγόμενη «Αύρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας οι αναρχικοί προσπάθησαν να κάψουν και δεύτερη φορά Ελληνική Σημαία που βρισκόταν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς η «Αύρα – Αίαντας» πέταξε νερό μέσα στο προαύλιο του κτιρίου.

Λίγο μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η πρώτη εστία μεγάλης έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών

Στη συνέχεια, ομάδες αντιεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ έστησαν και οδοφράγματα, στην οδό Στουρνάρη μάλιστα, κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν σε ταράτσες κτιρίων, απ’ όπου και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ αντιεξουσιαστές επιχείρησαν με σιδηροτροχό να κόψουν τα κάγκελα την πύλης του Πολυτεχνείου.