Αναστασιάδης: Ψυχραιμία και σύνεση στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Στη θέση ότι χρειάζονται ψυχραιμία, σύνεση και ορθοί διπλωματικοί χειρισμοί, επέμεινε ο Πρόεδρος Νίκος

Στη θέση ότι χρειάζονται ψυχραιμία, σύνεση και ορθοί διπλωματικοί χειρισμοί, επέμεινε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ μετά τις τουρκικές προκλήσεις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης προς το Διπλωματικό Σώμα, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Ουδεμία απολύτως ανησυχία δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να διακρίνει τον οποιονδήποτε. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ΕΕ, με φίλα κράτη. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε την όποια κατάσταση ενδεχόμενα επιδιώκει η άλλη πλευρά να δημιουργήσει και να αποφευχθεί οτιδήποτε, το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο είτε την ασφάλεια, είτε γενικότερα την πορεία με ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς».

Σε ερώτηση αν ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας προσπαθεί να καθυστερήσει την κοινωνική συνάντησή του μαζί του για να είναι χρονικά κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου της Βάρνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία στις αποφάσεις του κ. Ακιντζί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk