• Αναζήτηση
 • Μαζική εκτέλεση 38 τζιχαντιστών στο Ιράκ

  Στη μαζική εκτέλεση 38 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) προχώρησε το Ιρακ, με την κατηγορία της εμπλοκής σε τρομοκρατικές ενέργειες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη μαζική εκτέλεση 38 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) προχώρησε το Ιρακ, με την κατηγορία της εμπλοκής σε τρομοκρατικές ενέργειες.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιρακινοί πολίτες εκτός από έναν που φέρεται να έχει σουηδική υπηκοότητα.

  Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι διεθνείς οργανώσεις έχουν καταδικάσει τη χρήση της θανατικής ποινής από το Ιράκ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται κατηγορίες τρομοκρατίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση από τον Σεμπτέμβριο, οπότε και κρεμάστηκαν 42 μαχητές.

  «Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο μετά από άδικες δίκες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις βασανίστηκαν για να ομολογήσουν», είχε δηλώσει ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας, Lynn Maalouf με αφορμή την εκτέλεση της 25ης Σεπτεμβρίου.

  Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε προσφάτως το σύστημα δικαιοσύνης του Ιρακ ότι «απέτυχε να διαχωρίσει» τους γιατρούς που προστάτεψαν ζωές υπό την εξουσία του Ισλαμικού Κράτους και τους «υπευθύνους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk