• Αναζήτηση
 • Υπέρ της επανίδρυσης της Ευρώπης Μακρόν και Σταϊνμάγιερ

  Μακρόν και Σταϊνμάιερ κάνουν λόγο για ανάγκη "επανίδρυσης" της Ευρώπης, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων μιας νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μακρόν και Σταϊνμάιερ κάνουν λόγο για ανάγκη «επανίδρυσης» της Ευρώπης, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων μιας νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο. 

  Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισε μετά την συνομιλία του ομιλία του με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων στα πλαίσια των τελετών για την επέτειο του τέλους του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, πως «η επανίδρυση της Ευρώπης είναι αναγκαία και επείγουσα και πως η νέα χρονιά, θα είναι απολύτως καθοριστική ως προς αυτό».

  «Είναι κοινή ευθύνη μας, μόλις θα αναλάβει καθήκοντα η κυβέρνηση συνασπισμού, να εργασθούμε γι’ αυτό. Είναι η δουλειά που σκοπεύω να κάνω με την καγκελάριο Μέρκελ», υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν,

  «Οι εταίροι του συνασπισμού που σχηματίζεται έχουν όλοι τους μιλήσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τον ρόλο κινητήρα που έχει το γαλλο-γερμανικό ζεύγος όσον αφορά την προώθηση ενός νέου ευρωπαϊκού σχεδίου», επισήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το περίγραμμα αυτού του σχεδίου θα αποσαφηνισθεί «μέσα στους επόμενους μήνες».

  Ο Γερμανός πρόεδρος χαιρέτησε τη «θαρραλέα» ομιλία που είχε εκφωνήσει ο Εμανουέλ Μακρόν στις 26 Σεπτεμβρίου στη Σορβόννη, η οποία άνοιξε μια σειρά από μεταρρυθμιστικές οδούς για την Ευρώπη «σε μια στιγμή που υπήρχε πολύς σκεπτικισμός».

  Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας, μετέβησαν στη συνέχεια μαζί στην Αλσατία όπου και πρόκειται να εγκαινιάσουν το γαλλο-γερμανικό κέντρο ιστορικής μνήμης του Χαρτμανσβιλερκόπφ, σε ένα από τα πιο αιματηρά πεδία μαχών του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

  Σημειώνεται πως τα εγκαίνια αυτά, σηματοδοτούν την έναρξη των εκδηλώσεων της 11ης Νοεμβρίου, ημερομηνία της Ανακωχής, που έβαλε τέλος στις μάχες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk