• Αναζήτηση
 • Μόσχα: Περιορισμοί σε τέσσερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης

  Η Ρωσία είναι έτοιμη να επιβάλλει περιορισμούς σε τέσσερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία, δήλωσε στο Ria Novosti o πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για ζητήματα ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Αλεξέι Πουσκόφ. Σύμφωνα με τον Πουσκόφ υπάρχουν τρεις–τέσσερις υποψήφιοι που θα υποστούν περιορισμούς όπως το CNN, η Voice of America και το Radio Free Europe/ Radio Liberty. Διευκρίνισε ότι οι περιορισμοί αυτοί θα αφορούν την πρόσβαση των παρόχων καλωδιακής τηλεόρασης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Ρωσία είναι έτοιμη να επιβάλλει περιορισμούς σε τέσσερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία, δήλωσε στο Ria Novosti o πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για ζητήματα ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Αλεξέι Πουσκόφ.

  Συγκεκριμένα ο Πουσκόφ δήλωσε ότι θα υπάρξει σχετική απάντηση, μετά την απόφαση των Αμερικανών να υποχρεώσουν το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT (Russia Today) να εγγραφεί ως «ξένος πράκτορας» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Σύμφωνα με τον Πουσκόφ υπάρχουν τρεις–τέσσερις υποψήφιοι που θα υποστούν περιορισμούς όπως το CNN, η Voice of America και το Radio Free Europe/ Radio Liberty. Διευκρίνισε ότι οι περιορισμοί αυτοί θα αφορούν την πρόσβαση των παρόχων καλωδιακής τηλεόρασης.

  Ο ίδιος προσέθεσε ότι το τηλεοπτικό δίκτυο που δημιούργησε το Radio Liberty, προτίθεται να αποκτήσει πρόσβαση στο ρωσικό κοινό μέσω του διαδικτύου. Αυτό κατά την άποψη του πρέπει να σταματήσει, αφού όπως είπε «δεν πρόκειται καν για ΜΜΕ, αλλά για όργανο προπαγάνδας που χρηματοδοτείται 100% από τον αμερικανικό κρατικό προϋπολογισμό».

  Οι δηλώσεις αυτές επακολούθησαν μετά την εντολή που έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Βιτσισλάβ Βαλόντιν, στην αρμόδια για θέματα ενημέρωσης επιτροπή της ρωσικής βουλής να ετοιμάσει αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην Ουάσιγκτον για τους περιορισμούς που έθεσε στην δραστηριότητα του RT. Ο Βαλόντιν κάλεσε την Ευρώπη να στρέψει την προσοχή της στις ενέργειες των ΗΠΑ που εφαρμόζουν τον σκληρό νόμο περί «ξένων πρακτόρων».

  Εν συνεχεία ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της άνω βουλής για την προστασία του κράτους Αντρεί Κλίμοφ δήλωσε στο Ria Novosti ότι το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δεν θα καθυστερήσει να φέρει προς συζήτηση νόμο, ο οποίος θα υιοθετεί αντίστοιχα μέτρα, σε σχέση με αυτά που υιοθέτησαν οι ΗΠΑ έναντι των ρωσικών μέσων ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Το τηλεοπτικό δίκτυο RT, που ελέγχεται από τη Μόσχα, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εγγραφεί ως «ξένος πράκτορας» στις ΗΠΑ, όμως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαίτησης αυτής της Ουάσινγκτον.

  Σύμφωνα με το RT, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης του έδωσε διορία ως τη Δευτέρα για να συμμορφωθεί με τον νόμο που αφορά την καταγραφή των ξένων πρακτόρων (FARA), βάσει του οποίου κάθε εταιρεία που εκπροσωπεί μια ξένη χώρα ή οργάνωση πρέπει να ενημερώνει τακτικά τις αμερικανικές αρχές για τις σχέσεις της με το εν λόγω κράτος ή τον οργανισμό. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με πάγωμα των λογαριασμών του.

  Η διευθύντρια σύνταξης του RT Μαργκαρίτα Σιμόνιαν επέκρινε χθες Πέμπτη την απαίτηση αυτή της Ουάσινγκτον, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι το τηλεοπτικό δίκτυο θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

  Οι αμερικανικές αρχές προέβησαν στην απόφαση τους αυτή θεωρώντας ότι τόσο το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT όσο και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik είχαν παρέμβει με τον δικό τους τρόπο στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία του 2016, κάτι που αρνείται τόσο η διεύθυνση του RT όσο και η Μόσχα.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk