• Αναζήτηση
 • Αλαμπάμα: Σεξουαλικό σκάνδαλο για ρεπουμπλικανό υποψήφιο

  Στελέχη και κοινοβουλευτικοί των ρεπουμπλικάνων απαίτησαν από τον υποψήφιο του κόμματος για τη Γερουσία

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στελέχη και κοινοβουλευτικοί των ρεπουμπλικάνων απαίτησαν από τον υποψήφιο του κόμματος για τη Γερουσία στην Πολιτεία Αλαμπάμα, τον υπερσυντηρητικό δικαστή και ήρωα της χριστιανικής δεξιάς Ρόι Μουρ, να αποσυρθεί από την κούρσα, μετά το εκρηκτικό δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο είχε επαφές με τουλάχιστον μία έφηβη το 1979.

  Η Λι Κόρφμαν – τότε 14 ετών – αφηγήθηκε λεπτομερώς στην εφημερίδα Washington Post πώς ο Ρόι Μουρ, τότε βοηθός εισαγγελέα, 32 ετών, την είχε πάει στο σπίτι του επανειλημμένα.

  Στο πρώτο ραντεβού τους απλώς την είχε αγκαλιάσει, είπε η Κόρφμαν στην Ουάσιγκτον Ποστ. Τη δεύτερη φορά, της ζήτησε να βγάλει το πουκάμισο και το παντελόνι που φορούσε, έμεινε κι ο ίδιος με τα εσώρουχα πριν τη θωπεύσει πάνω από τα εσώρουχά της και προσπαθήσει μάταια να οδηγήσει το χέρι της να τον αγγίξει πάνω από το σλιπ του.

  «Δεν ήμουν έτοιμη για αυτό, δεν είχα αγγίξει ποτέ το πέος άνδρα, πόσο μάλλον σε στύση», είπε η Κόρφμαν στην εφημερίδα.

  «Εντελώς ψευδείς»

  Ο Ρόι Μουρ, σήμερα εβδομήντα ετών, παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ότι οι κατηγορίες αυτές είναι «εντελώς ψευδείς» και αποτελούν την κορύφωση «απελπισμένης επίθεσης» εναντίον του από μέρους των Δημοκρατικών και της Ουάσιγκτον Ποστ.

  Η προεκλογική του εκστρατεία κατέταξε το άρθρο που προέκυψε από την εκτεταμένη έρευνα της Ποστ στην κατηγορία των «ψευδών ειδήσεων».

  Ομως, ένα μήνα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του γερουσιαστή που θα εκπροσωπεί την Αλαμπάμα στο Κογκρέσο, τη 12η Δεκεμβρίου, τα κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων δεν θέλουν να αναλάβουν κανένα ρίσκο για υποψήφιο στον οποίο η ηγεσία του κόμματος είχε εναντιωθεί κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας.

  «Αν αυτές οι κατηγορίες αληθεύουν, πρέπει να αποσυρθεί», έκρινε ο ηγέτης της πλειοψηφίας των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ενώ πολλοί άλλοι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές προέτρεψαν το δικαστή να αποχωρήσει από την κούρσα χωρίς καθυστέρηση.

  «Θα όφειλε να αποσυρθεί αμέσως και να επιτρέψει στους κατοίκους της Αλαμπάμα να εκλέξουν υποψήφιο για τον οποίο θα είναι υπερήφανοι», τόνισε ο Τζον Μακέιν.

  Οριακή η πλειοψηφία στην άνω Βουλή

  Οι Ρεπουμπλικάνοι γενικά είναι το μεγάλο φαβορί στην Αλαμπάμα. Ο Ρόι Μουρ προηγείτο μέχρι τώρα με μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις έναντι του Δημοκρατικού Νταγκ Τζόουνς.

  Η απώλεια μιας έδρας στην άνω Βουλή θα μείωνε σε μόλις μία ψήφο την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων (από τις 52 στις 51 έδρες από τις 100).

  Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ, δεν είναι πλέον δυνατό να αλλάξει νόμιμα το όνομα του υποψήφιου στα ψηφοδέλτια, όμως η πολιτειακή οργάνωση του κόμματος έχει τη δυνατότητα να απορρίψει την υποψηφιότητα του Ρόι Μουρ και θα μπορούσε να καλέσει τους ψηφοφόρους να γράψουν με το χέρι το όνομα άλλου υποψήφιου.

  Ο φυσικός αντικαταστάτης του Μουρ θα ήταν ο Λούθερ Στρέιντζ, ο νυν γερουσιαστής, ο οποίος ηττήθηκε στην εσωκομματική διαδικασία από τον υπερσυντηρητικό δικαστή.

  Ομως ο πρώην πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της Αλαμπάμα δεν έδωσε την Πέμπτη καμιά ένδειξη ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από την κούρσα, αψηφώντας την κομματική ηγεσία.

  Η Ποστ συγκέντρωσε στο πλαίσιο της έρευνάς της μαρτυρίες από άλλες τρεις γυναίκες, ηλικίας τότε μεταξύ 14 και 18 ετών. Αφηγήθηκαν στην εφημερίδα ότι ο Ρόι Μουρ, πάνω από 30 ετών τότε, τις φλέρταρε, και οι δύο από αυτές είπαν πως είχαν απλώς αγκαλιαστεί και φιληθεί με τον Ρεπουμπλικάνο.

  Η ενηλικίωση στην Πολιτεία τότε, όπως και σήμερα, οριζόταν στα 16, επομένως οι επαφές του Ρόι Μουρ με τη Λι Κόρφμαν ήταν ποινικό αδίκημα, που επέσυρε ποινή κάθειρξης ως και δέκα ετών.

  Ομως η Κόρφμαν είπε στην Ποστ ότι δεν κατήγγειλε ποτέ στις αρχές τις επαφές τους. Τα ποινικά αδικήματα αυτού του είδους παραγράφονται έπειτα από τρία χρόνια.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk