Διευρύνει την παρουσία της στην Πολωνία η εταιρεία κινήτης τηλεφωνίας Play

Το 2016 η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play που δραστηριοποιείται στην αγορά της Πολωνίας και ανήκει στον όμιλο Olympia του επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού κατάφερε να αυξήσει τη βάση των συνδρομητών της, γεγονός που οδήγησε σε επιπλέον διεύρυνση εσόδων και κερδών EBITDA.

Το 2016 η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play που δραστηριοποιείται στην αγορά της Πολωνίας και ανήκει στον όμιλο Olympia του επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού κατάφερε να αυξήσει τη βάση των συνδρομητών της, γεγονός που οδήγησε σε επιπλέον διεύρυνση εσόδων και κερδών EBITDA.
Όπως ανακοινώθηκε, η συνολική βάση πελατών έφτασε τα 14,41 εκατ. (+1,9%), ενώ το μερίδιο συνδρομητών συμβολαίου ανέβηκε στο 58%, από το 50% στα τέλη του 2015. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 η εταιρεία κατείχε το 26,3% του μεριδίου αγοράς των πελατών και παραμείνε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στην αγορά της Πολωνίας.
Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 1,38 δις. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 12,5% σε σχέση με το 2015.
Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA ανήλθε σε 460 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 14% συγκριτικά με το 2015.
Η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου 4G LTE αύξησε την κάλυψη της υπηρεσίας 4G LTE στο 92,1% του πληθυσμού από τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
«Το οικονομικό έτος 2016 καταφέραμε να καταγράψουμε αύξηση στη συνολική βάση των πελατών μας που ανέρχονται στους 14,4 εκατ. χρήστες (σε σχέση με 14,15 εκατ. στα τέλη Δεκεμβρίου 2015). Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 κατείχαμε το 26,3% του μεριδίου αγοράς των πελατών και παραμείναμε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στην αγορά της Πολωνίας. Προχωρήσαμε επίσης στην εισαγωγή διπλών προσφορών που αποδείχτηκαν μεγάλη επιτυχία για την Play και η βάση των συνδρομητών μας αυξήθηκε στο 58% (συγκριτικά με το 50% στα τέλη του 2015). Συνολικά, το 2016 ήταν μια δυνατή χρονιά για την Play. Σημειώσαμε διψήφια αύξηση στους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Jørgen Bang-Jensen.
O κ. Κώστας Καραφωτάκης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά, «Οι ισχυρές επιδόσεις της μεγαλύτερης θυγατρικής του ομίλου μας συνεχίζονται δυναμικά, και αυτό οφείλεται τόσο στις επενδύσεις που κάνουμε σε τεχνολογία και υποδομές δικτύου, όσο και στο πολύ δυνατό management της εταιρίας μας. Αναμφίβολα το 2016 ήταν μια δημιουργική χρονιά για την PLAY που σηματοδοτήθηκε από την είσοδό της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με την υπηρεσία Play Now, την ανανέωση της στρατηγικής της συνεργασίας με την Hauwei και την ανάδειξή της εταιρίας μας σε «Εταιρεία της Χρονιάς» κατά τη διάρκεια του 26ου Οικονομικού Φόρουμ Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk