Το αίτημα για πρόωρες εκλογές επανέφερε με ένταση, στη σκιά του χθεσινού Eurogroup, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνοντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι οδηγούν τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε, με μια δημόσια δήλωσή του, την επομένη του Eurogroup και στη σκιά των σεναρίων για τέταρτο μνημόνιο και Grexit, να δώσει προσωπικό τόνο και να απευθύνει και μήνυμα στον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

«Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ.η κυβέρνηση έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια και την κατηγορεί ότι αφήνει αφήνει την χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Κατά τον ίδιο, μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη. «Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν, όχι μόνο από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής, που οξύνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

«Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας. Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση» υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας «πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε: Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν».

Και τελειώνοντας τη δήλωσή του, θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την ετοιμότητα της Ν.Δ., απαντώντας και στα όσα μεταδίδει το Μέγαρο Μαξίμου: «Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας» τόνισε.