Δυναμική εμφάνιση στο πολιτικό παιχνίδι έκανε το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω της σύγκρουσης ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για τη Χρυσή Αυγή, ο νέος πολιτικός σχηματισμός «Νέα Δεξιά» με ομιλία του προέδρου του Φαήλου Κρανιδιώτη. Σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, παρουσία του Τάκη Μπαλτάκου, πανίσχυρου γ.γ. της κυβέρνησης επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κρανιδιώτης θέλησε να ορίσει τις συντεταγμένες του νέου κόμματός του με την ομιλία του υπό τον τίτλο «αντίσταση στον αφελληνισμό».

Ενώπιον ενός ακροατηρίου, όπου υπήρχαν κατά βάση πολλοί νέοι άνθρωποι με «δεξιά ταυτότητα» και συγκεκριμένες απόψεις για μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων (π.χ. σύμφωνο συμβίωσης, σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, μεταναστευτικό, κ.α.) και για τα εθνικά θέματα, ο κ. Κρανιδιώτης μίλησε για την αληθινή δεξιά που εκπροσωπείται, όπως είπε από το νέο σχήμα της «Νέας Δεξιάς».

Σε μια χρονική στιγμή που η Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρεί τη στροφή προς το κέντρο, έχοντας όμως και καλυμμένα, όπως μεταδίδει τα νώτα της στα δεξιά με την παρουσία στελεχών, όπως του αντιπροέδρου της Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη, κ.α., ο κ. Κρανιδιώτης επιχειρεί, όχι να διεμβολίσει την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά να κερδίσει ζωτικό χώρο, εκπροσωπώντας ψηφοφόρους που είτε είχαν εγκαταλείψει την αξιωματική αντιπολίτευση και μετακινήθηκαν σε άλλους χώρους, π.χ. Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητους Έλληνες, είτε επέλεξαν την αποχή.

Ο κ. Κρανιδιώτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις κατ’ αυτόν διεφθαρμένες ελίτ και το καρκίνωμα της «πολιτικής ορθότητας» που κλονίζονται από τις ΗΠΑ έως την Ευρώπη και υπερασπίστηκε την αληθινή Δεξιά, αυτή που υπηρετεί το Έθνος και την Ελευθερία του, την Δεξιά που μπορεί να συγκεντρώσει στις τάξεις της την λαϊκή Δεξιά και το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας, τους βασικούς πυλώνες των εθνικών αξιών, του πατριωτισμού και της κοινωνικής ενότητας.

Κατά τον ίδιο οι καιροί αλλάζουν και η πολιτική φεουδαρχία των γόνων και των τζακιών απέτυχε. «Οι δυνάμεις του ενδοτισμού, του μαρασμού, οι δυνάμεις της ήττας, φεύγουν. Ερχόμαστε. Σταθείτε πλάι μας» είπε μεταξύ άλλων.

«Μιλάμε για τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, την επιτιθέμενη Δεξιά, που δεν φοβάται να πει το όνομα της. Θέλει να μιλήσουμε επιτέλους για νίκες» είπε και έδωσε το στίγμα του νέου σχηματισμού, τονίζοντας ότι πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να επαναφέρουμε την Παιδεία στον συνταγματικό της σκοπό, να ανατρέφει ελεύθερους, φιλότιμους, γενναίους και περήφανους Έλληνες.

«Θέλετε να μιλήσουμε για απολύσεις στον δημόσιο τομέα; Να μιλήσουμε. Να αφήσουμε ήσυχες τις καθαρίστριες και τους απλούς ανθρώπους, που αν τους δώσεις παράδειγμα ηγεσίας, σεβασμό, αξιοκρατική αξιολόγηση και ιεραρχικό έλεγχο θα είναι χρήσιμοι στο Έθνος» είπε και συμπλήρωσε: «Αν πρέπει κάποιους να απολύσουμε, είναι από τα πανεπιστήμια και το υπουργείο Παιδείας τους γενίτσαρους, τους ελληνοφοβικούς απόστολους του μαρασμού, αυτούς που παράνομα και προδοτικά πληρώνονται από μας τους Έλληνες για να δηλητηριάζουν τις ψυχές των παιδιών μας με ψέματα, ανθελληνικό μίσος. Θα τους διώξουμε κλωτσηδόν».

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς υπεραμύνθηκε της κατάργησης «του απολιθώματος του πανεπιστημιακού ασύλου και την εγκατάσταση της Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως στις σοβαρές χώρες».

Μεταξύ άλλων για τα εθνικά θέματα είπε ότι στην αντιπαράθεση με τον τουρκικό επεκτατισμό η απάντηση είναι μία: ισχύς και αποτροπή. «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν θα μας σώσει το ΝΑΤΟ ή η Ε.Ε. Να τεθεί τέλος στην κωμωδία της θητείας των 9 μηνών. 18 μήνες στα 18, με σκληρή και ρεαλιστική εκπαίδευση, χωρίς στρατιές βυσματιούχων στην Γκομενοφυλακή του Κολωνακίου και παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε υποεπανδρωμένες μονάδες να φυλούν ατέλειωτες σκοπιές, αντί να εκπαιδεύονται» τόνισε.

Στο μεταναστευτικό, ανέφερε ότι δεν μπορούμε παθητικά να δεχόμαστε τα αποτελέσματα της δουλεμπορικής δράσης της Τουρκίας και να γινόμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι του κράτους συμμορία, ανεχόμενη τον ισλαμικό εποικισμό της Πατρίδας και την διάρρηξη του κοινωνικού της ιστού.

«Άγρυπνη και αυστηρή φύλαξη των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων, γιατί η θάλασσα έχει σύνορα, και με άσκηση της νόμιμης βίας που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον» είπε και δεσμεύτηκε με την είσοδο της Νέας Δεξιάς στη Βουλή να φέρει διάταξη νόμου που θα κάνει την παράνομη είσοδο στην χώρα ιδιώνυμο αδίκημα, που θα τιμωρείται αυστηρά και θα επιβάλλεται ισόβια απέλαση μετά την έκτιση της ποινής, που δεν θα επιδέχεται αναστολή ή μετατροπή σε χρηματική.

Επίσης, είπε ότι πρέπει να κλείσουν τα κρυφά hotspotπου διασπείρει η Ύπατη Αρμοστεία στον αστικό ιστό, για την άμεση μεταφορά όλων των αλλοδαπών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, των αυστηρό διαχωρισμό των προσφύγων από τους λαθρομετανάστες, που είναι το 80% και την μεταφορά των τελευταίων σε απομονωμένους χώρους κράτησης, από όπου θα φεύγουν συνοδεία μόνον για επιστρέψουν από κει που ήρθαν. «Έχει η Αττική το δικό τηςLongIslandγια να μείνουν προσωρινά όσοι, μη πρόσφυγες, νομίζουν πως είμαστε ξέφραγο αμπέλι» είπε.

Ακόμα ανέφερε ότι η Νέα Δεξιά δεσμεύεται πως θα κάνει την χώρα αυτό που φοβάται ο Ερντογάν: χριστιανικό οχυρό. «Κλείσιμο του Προξενείου στην Κομοτηνή, υποχρεωτικά διδαχή των πομακικών, μαζί με τα ελληνικά, στους Πομάκους και των Ρομά στους μουσουλμάνους αθίγγανους. Συντριβή του μηχανισμού των μπράβων και πρακτόρων που δημιούργησε το Προξενείο, κλείσιμο κάθε τουρκικής τραπεζικής δραστηριότητας στην Θράκη κι αυστηρό έλεγχο των διακινούμενων κεφαλαίων από όργανα του τουρκικού σωβινισμού. Έλληνικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί σε όλη την Θράκη, που θα πάψει να είναι τόπος εξορίας (“θα σε στείλω στον Έβρο”) αλλά θα γίνει τόπος υπηρεσίας των καλύτερων δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα παροχή κινήτρων για σπουδές των μουσουλμανοπαίδων σε ελληνικά πανεπιστήμια, ώστε να αποκοπούν από την τουρκική σωβινιστική παιδεία» σημείωσε.

Για το Κυπριακό είπε όχι στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, όχι στο Σχέδιο Απαρτχάϊντ σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού. «Αν κάποιοι κουράστηκαν σε 42 χρόνια, εμείς δεν κουραστήκαμε. Ούτε σε 42 ούτε σε 1000. Δεν είναι λύση να παραδώσουμε χεροπόδαρα 700.000 Έλληνες στην επικυριαρχία του Ερντογάν και του κράτους – συμμορία. Ενιαία μας βλέπουν οι Τούρκοι, ενιαία πρέπει να είναι η εθνική στρατηγική μας» είπε.