Νέα Δημοκρατία: Το στίγμα του κόμματος το δίνει μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η κεντρική γραμμή της Ν.Δ. εκπέμπεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ουδείς άλλος νομιμοποιείται να δίνει το στίγμα του κόμματος» είναι το βασικό μήνυμα που εκπέμπει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της εσωτερικής αναταραχής που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη για την Αριστερά και τον κομμουνισμό.

«Η κεντρική γραμμή της Ν.Δ. εκπέμπεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ουδείς άλλος νομιμοποιείται να δίνει το στίγμα του κόμματος» είναι το βασικό μήνυμα που εκπέμπει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της εσωτερικής αναταραχής που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη για την Αριστερά και τον κομμουνισμό.

Από την ηγετική ομάδα τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφές και απευθύνεται σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες: «Σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος. Στόχος μας δεν είναι να διχάσουμε, αλά να ενώσουμε».

Αυτό θα είναι το πλαίσιο που έθεσε η ηγεσία και εντός αυτού καλούνται όλα τα στελέχη από την κορυφή έως τη βάση να κινούνται δημόσια και ως εκ τούτου ουδεμία διαφοροποίηση θα γίνεται ανεκτή από εδώ και πέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης που είχε και επικοινωνία με τον κ. Γεωργιάδη, ζήτησε να κλείσει, όπως και έγινε, το θέμα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος και πλέον επιχειρείται να εστιάσουν στα μείζονα θέματα και όχι σε ζητήματα που τροφοδοτούν εσωστρέφεια που προκαλούν αναταράξεις, ενώ γίνονται και αντικείμενο αξιοποίησης από το Μέγαρο Μαξίμου και διαύλους του.

Εκτός από τις διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Γεωργιάδης που αναγνώρισε και το «λάθος timing», επιμένει στην άποψη, με την οποία συμφωνούν πολλοί στη Ν.Δ., περί της ανάγκης να ηττηθεί στην Ελλάδα η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

«Μην μας αποπροσανατολίζουν οι αντίπαλοί μας» λένε από την Πειραιώς, αν και αναγνωρίζουν ότι υπήρξε πολιτικό θέμα που έλαβε διαστάσεις με την ομιλία του κ. Γεωργιάδη, αλλά μετά από οδηγίες του κ. Μητσοτάκη έγιναν κινήσεις για να μην λάβει διαστάσεις.

Πέρα από την επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Γεωργιάδη και τις διευκρινιστικές παρεμβάσεις του αντιπροέδρου του κόμματος, η ηγεσία της Ν.Δ. θα επικεντρωθεί στο πάγιό αίτημά της για «πολιτική αλλαγή» το οποίο και θα προωθήσει το επόμενο διάστημα με περιοδείες και εξορμήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Βασικός στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η προβολή και η διάδοση των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ, οι οποίες διευρύνονται και εξειδικεύονται συνεχώς, όπως π.χ. χθες με την παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη της πρότασης για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

To πρωί της Τετάρτης, συνεδρίασε υπό τον κ. Μητσοτάκη, το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. και αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα καθώς και θέματα πολιτικής επικαιρότητας.

Η εκτίμηση της Ν.Δ. είναι ότι η πορεία της οικονομίας είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Τα δεδομένα της αγοράς και της κοινωνίας δείχνουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα Ασφαλιστικά Ταμεία που καταρρέουν, τη ΔΕΗ και τις Αστικές Συγκοινωνίες που βρίσκονται μπροστά σε τραγική κατάσταση. Ταυτόχρονα υποχωρεί διαρκώς το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία των πολιτών διαρκώς αυξάνονται. Κοινή είναι η άποψη ότι η Κυβέρνηση είναι σε πολύ δύσκολη θέση σε όλους τους τομείς: οικονομία, προσφυγικό, εθνικά θέματα. Δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και αναλώνεται σε τακτικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. Απομονωμένη από την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και με σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό της.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μαζί με τη δυναμική και τεκμηριωμένη κριτική προς την Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία καταθέτει τις δικές της θετικές προτάσεις δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, καθώς αναδεικνύεται ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιταχύνεται η περαιτέρω επεξεργασία των συγκεκριμένων προτάσεων της παράταξης.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συνεδρίασης του ΣτΕ, η Νέα Δημοκρατία αναμένει την απόφαση του ΣτΕ και θα καταθέσει σε κάθε περίπτωση πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk