Κυβέρνηση: Δράσεις για το φάρμακο αλλά στο πλαίσιο του μνημονίου

Για ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας μίλησαν οι αρμόδιοι υπουργοί που συμμετείχαν το απόγευμα στην κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο το εγχωρίως παραγόμενο φάρμακο.

Για ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας μίλησαν οι αρμόδιοι υπουργοί που συμμετείχαν το απόγευμα στην κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο το εγχωρίως παραγόμενο φάρμακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν ότι θα αναληφθούν δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή, οι οποίες θα συγκεκριμενοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Πλην όμως συμφώνησαν ότι όλα θα γίνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το φάρμακο που παράγεται στην Ελλάδα.
Στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τις 19.00 αναφέρεται ότι «θα ξεκινήσει αμέσως ο οργανωμένος διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση εκείνων των μέτρων πολιτικής που θα ευνοούν τη μεγέθυνση του κλάδου με όρους διεθνούς ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας».
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Υγείας και η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk