«Κλικ» στη ζωή μιας σύγχρονης μητέρας

«Mom Life» ή αλλιώς η ζωή μιας μαμάς τιτλοφορείται το έργο της 23χρονης φωτογράφου Άννα Αντζενέντ, η οποία καταγράφει την καθημερινότητα που μοιράζεται με την δίχρονη κόρη της, Μία.

«Mom Life» ή αλλιώς η ζωή μιας μαμάς τιτλοφορείται το έργο της 23χρονης φωτογράφου Άννα Αντζενέντ, η οποία καταγράφει την καθημερινότητα που μοιράζεται με την δίχρονη κόρη της, Μία.

Η Αντζενέντ έγινε μητέρα μόλις στα 21 της χρόνια και έπρεπε να μείνει στο σπίτι για να μεγαλώσει την κόρη της. Είχε, όμως, περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, την φωτογραφία και έτσι σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα διαφορετικό οικογενειακό άλμπουμ. Η έμπνευση για τις φωτογραφίες προήλθε από την κόρη της, η οποία απολάμβανε να ποζάρει και αρκετές φορές ήθελε να πάρει στα χέρια της την φωτογραφική μηχανή.

Όπως κάθε γονιός, έτσι και η Αντζενέντ ζει σε ένα σπίτι που κυριαρχεί το χάος ενώ δεν είναι ποτέ σίγουρη αν κάνει τα πράγματα σωστά.. Οι φωτογραφίες της απεικονίζουν καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός. Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Καθόμουν μέχρι αργά για να προγραμματίσω καταστάσεις που μου έπαιρναν είκοσι λεπτά για να τις “στήσω”, ενώ η κόρη μου τις χαλούσε σε πέντε λεπτά και έπρεπε να καθαρίσω για άλλα είκοσι λεπτά».

Από τότε που το έργο της έγινε ευρύτερα γνωστό, πολλοί γονείς από όλο τον κόσμο έρχονται σε επαφή μαζί της για να της πουν πόσο της άρεσαν οι φωτογραφίες της ενώ οικογένειες της έχουν ζητήσει να τους κάνει το δικό τους οικογενειακό πορτραίτο. «Εντυπωσιάζομαι που γονείς από διάφορες κουλτούρες μπορούν να κατανοήσουν αυτές τις καταστάσεις. Ελπίζω οι φωτογραφίες να κάνουν τους κουρασμένους γονείς να χαμογελάσουν και να τους υπενθυμίσουν ότι δεν είναι μόνοι», αναφέρει.

Η Αντζενέντ θα ήθελε η κόρη της να αγαπήσει αυτές τις φωτογραφίες, όταν μεγαλώσει και να είναι περήφανη για την μητέρα της.

Γιώτα Φλώρου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk