Σε «κάθε ευρύτερη συναίνεση και ενότητα του χώρου, για το καλό της περίθαλψης του ελληνικού λαού και την αξιοπρεπή ιατρική λειτουργία», δεσμεύεται να προχωρήσει ο επικεφαλής της παράταξηςΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΚΙκ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος κατέλαβε τις 6 από τις 15 έδρες στις εκλογές του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, για την ανάδειξη των νέων οργάνων του, του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών.
Βάσει της νομοθεσίας, εντός των επόμενων οκτώ ημερών θα συγκληθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να εκλέξει την διοίκηση του ΠΙΣ.
Τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι.),με επικεφαλής τον Μιχαήλ Βλασταράκο, 37,82% (6 έδρες). Εξελέγησαν ο κ. Βλασταράκος, και οι κ.κ. Αναστάσιος Βασιάδης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, Γρηγόριος Ροκαδάκης , Ιωάννης Χρονόπουλος.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΑΤΡΩΝ ΠΙΣ,με επικεφαλής τον Δημήτρη Βαρνάβα, 21,77% (3 έδρες). Εξελέγησαν ο κ. Βαρνάβας, και οι κ.κ. Μιχαήλ Ψαλτάκος, Παναγιώτης Ψυχάρης.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΟ.ΣΥ.-Α.Δ.Ι.Κ.), με επικεφαλής τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, 19,2% (3 έδρες). Εξελέγησαν ο κ. Εξαδάκτυλος, ο κ. Θεοδόσης –Καψαμπέλης Παύλος και η κυρία Μαστοράκου Άννα.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΑΠΚΙ), 8,02% (1 έδρα). Εξελέγη ο Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)7,73% (1 έδρα). Εξελέγη ο Χρήστος Παπάζογλου.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ- Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή(Α.Ρ.Σ.Ι.-Νυστέρι- Σχέδιο Β΄- Ανεξάρτητοι) Νέοι Γιατροί-Κίνημα Νέων Γιατρών (ΚΙ.Ν.Ι.) Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (Α.Ι.Κ.), 3,72% (1 έδρα). Εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου.