«Σε ποια χώρα;», ένα βίντεο για τη ζοφερή κατάσταση στην Υγεία

Ερωτήματα για την κατάρρευση του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους γενικότερα θέτει η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού μέσα από ένα βίντεο που ετοίμασε παραμονές των εκλογών με τίτλο «Σε ποια χώρα;»

''
Ερωτήματα για την κατάρρευση του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους γενικότερα θέτει η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού μέσα από ένα βίντεο που ετοίμασε παραμονές των εκλογών με τίτλο «Σε ποια χώρα;». Στο βίντεο αποτυπώνεται η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από το 2009 και έπειτα, με τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς, τη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την μη κάλυψη των ανασφαλίστων πολιτών παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ερωτούν σε ποια χώρα:
* η μείωση του προϋπολογισμού για το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει το 48% από το 2009
* οι ανασφάλιστοι έχουν υπερβεί το ¼ του πληθυσμού
* η κυβέρνηση εξισώνει τους ασφαλισμένους με τους ανασφάλιστους στη φαρμακευτική αγωγή και την ίδια ώρα αυξάνει την πραγματική συμμετοχή των πολιτών στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής έως και 70%
* διέλυσαν τον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) αναγκάζοντας πάνω από 2.500 γιατρούς να αποχωρήσουν και δημιούργησαν το ΠΕΔΥ με το μισό προσωπικό που είχε πριν.
Όπως επισημαίνεται στο βίντεο, ο προϋπολογισμός για το ΕΣΥ μειώθηκε από το 2009 μέχρι το 2012 κατά 4,1 δισ. ευρώ και για την Παιδεία κατά 2,3 δισ. ευρώ από το 2009 ως το 2013. Οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ζητούν, μεταξύ άλλων, αύξηση του προϋπολογισμού για το ΕΣΥ, για το φάρμακο και τις διαγνωστικές εξετάσεις όλων των πολιτών, καθώς και κάλυψη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και επαναφορά της πραγματικής συμμετοχής των πολιτών στο κόστος φαρμάκου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk