Κλείνουν από την Τετάρτη τα ΑΕΙ οι διοικητικοί υπάλληλοι

Απεργία τριών ημερών, από αύριο Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή, θα κάνουν οι διοικητικοί υπαλληλοι των Πανεπιστημίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στο θέμα της διαϊδρυματικής κινητικότητας των συναδέλφων τους, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Απεργία τριών ημερών, από την Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή, θα κάνουν οι διοικητικοί υπαλληλοι των Πανεπιστημίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στο θέμα της διαϊδρυματικής κινητικότητας των συναδέλφων τους, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η απεργία είναι πανελλήνια, ενώ σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του συλλόγου των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζουν την «εκρηκτική» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ίδρυμα μετά την κατάργηση 399 οργανικών θέσεων, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις ΕΔΙΠ και τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.
«Ζητάμε από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την τακτοποίηση αμέσως των 399 διοικητικών υπαλλήλων που εδώ και 8 μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και το Πανεπιστήμιο υπολειτουργεί, καθώς και των φυλάκων, δεδομένου ότι στις 15.6.2014 απολύονται» αναφέρουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Πρέπει να καταλάβουν τα αρμόδια υπουργεία το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο και τις ευθύνες που θα επωμιστούν οι ίδιοι οι υπουργοί από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές, τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και τη διακοπή του κοινωνικού έργου που επιτελείται από το ίδρυμα» αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk