Τρεις υπήκοοι Μαρόκου είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες της δολοφονίας 82χρονης γυναίκας από τις Φιλιππίνες που είχε βρεθεί νεκρή αρχές του μήνα, μέσα στο διαμέρισμα της στην οδό Ασημάκη Φωτήλα 17 στα Εξάρχεια.Οι δυο από αυτούς, ηλικίας 33 και 35 ετών, συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται 28χρονος συνεργός τους.
Αίσθηση είχε κάνει τότε το γεγονός ότι εκείνη την ώρα στον ίδιο χώρο βρίσκονταν ο 4χρονος δισέγγονος της άτυχης γυναίκας τον οποίο επίσης φίμωσαν, έκλεισαν τα μάτια και έδεσαν, όπως είχαν κάνει με την ηλικιωμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είχαν καταφέρει να παραβιάσουν την παλιά πόρτα του διαμερίσματος χρησιμοποιώντας μια πλαστική ταυτότητα.
Στη συνέχεια ακινητοποίησαν και πέταξαν στο έδαφος την ηλικιωμένη και την έδεσαν όπως έκαναν και με το παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή της η 82χρονη από ασφυξία.
Μετά από λίγη ώρα το παιδί κατάφερε να λυθεί, να ανοίξει τη πόρτα και κλαίγοντας να ζητήσει βοήθεια. Γείτονες που αντιλήφθηκαν το παιδί κάλεσαν τους αστυνομικούς που εντόπισαν νεκρή την ηλικιωμένη ενώ όπως διαπιστώθηκε το εσωτερικό του σπιτιού ήταν αναστατωμένο. Στη συνέχεια εξακριβώθηκε πως οι δυο αλλοδαποί είχαν αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα όπως φορητούς υπολογιστές, κοσμήματα αλλά και χρήματα.
Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν αποτυπώματα στο χώρο και μέσα από την ανάλυση κατάφεραν να βρουν και να συλλάβουν τους δράστες καθώς ήταν σεσημασμένοι.
Σε δηλώσεις του για την υπόθεση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ.Χρήστος Παρθένηςσημείωσε πως«το μεσημέρι της 9/5/2014, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βρεθεί μέσα στο σπίτι της, από ενοίκους της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, καθώς και από τον μεγαλύτερο σε ηλικία δισέγγονό της, ο οποίος επέστρεφε από το σχολείο, ενώ παρών στη δολοφονία και τη ληστεία ήταν ο μικρότερος δισέγγονός της, ηλικίας 4 ετών.»
Και συμπλήρωσε πως από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε πως οι τρεις αλλοδαποί είχαν προσχεδιάσει την πράξη τους, καθώς την προηγούμενη μέρα κινούνταν ύποπτα έξω από την πολυκατοικία, ενώ είχαν εμφανιστεί ως υποψήφιοι ενοικιαστές διαμερίσματος, που βρισκόταν δίπλα από αυτό της 82χρονης γυναίκας.
Σημείωσε ακόμη πως από αξιοποίηση των στοιχείων, που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο 35χρονος, ως ένας από τους δράστες της ανθρωποκτονίας, ενώ στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και συνελήφθη, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
Ο κ. Παρθένης ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος δράστης κατά το παρελθόν είχε καταδικαστεί για κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και πλαστογραφία πιστοποιητικών και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών, καθώς και πλαστό ιταλικό δίπλωμα οδήγησης.
Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται πως ο 35χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του, ενώ από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των συνεργών του. Πρόκειται για δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 33 και 28 ετών.
Ο δεύτερος από τους δράστες, ηλικίας 33 ετών, εντοπίσθηκε το πρωί της Πέμπτης από τους αστυνομικούς, στην περιοχή του Γκύζη, ενώ όπως διαπιστώθηκε κατά το παρελθόν είχε διαπράξει αρκετές διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες και οχήματα.
Σχετικά με την ημέρα της δολοφονίας επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι τρεις αλλοδαποί, παραβίασαν την εξώπορτα του διαμερίσματος που διέμενε η ηλικιωμένη γυναίκα και αφού την φίμωσαν και την έδεσαν, χρησιμοποιώντας ταινία συσκευασίας, έδεσαν και ακινητοποίησαν και τον 4χρονο δισέγγονό της.
Στη συνέχεια, έψαξαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, συγκεκριμένα έναν φορητό υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, χρήματα και ένα διαβατήριο.
Αφού έφυγαν από την οικία, άφησαν αβοήθητη την 82χρονη γυναίκα και τον εγγονό της, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος της ηλικιωμένης από ασφυξία.
Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους και για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλα αδικήματα.