Ο Κώστας Πελετίδης εξελέγη νέος δήμαρχος Πατρέων

Ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ στον πρώτο γύρο, γιατρός Κώστας Πελετίδης εξελέγη νέος δήμαρχος Πατρέων με ποσοστό πάνω από 60%, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ στον πρώτο γύρο, γιατρός Κώστας Πελετίδης εξελέγη νέος δήμαρχος Πατρέων με ποσοστό πάνω από 60%, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Στο 22% της ενσωμάτωσης ο κ. Πελετίδης συγκεντρώνει το 61,86% των ψήφων έναντι 38,14% που συγκεντρώνει ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Τον ανθυποψήφιό του, συνεχάρη για τη νίκη του, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Χριστόπουλος, με δηλώσεις, που έκανε έξω από το εκλογικό του κέντρο, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, αποδεχόμενος την ήττα του.

Ο κ. Πελετίδης έκανε δηλώσεις από την πλατεία Ελευθερίας, στα προσφυγικά της Πάτρας, έξω από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου υπήρχε κλίμα ενθουσιασμού.

Ο νέος δήμαρχος Πατρέων ευχαρίστησε «όλες και όλους που αγωνίστηκαν αυτούς τους μήνες για να κάνουν τα λαϊκά στρώματα ένα βήμα μπροστά».

Επίσης, ο Κώστας Πελετίδης χαιρέτισε «τους ριζοσπάστες αγωνιστές που έσπασαν τις προκαταλήψεις και βρέθηκαν δίπλα στους αγώνες με τους φίλους και τα μέλη του ΚΚΕ».

Όσον αφορά στα σχέδιά του, ως νέος δήμαρχος Πατρέων, υπογράμμισε ότι «από καλύτερη θέση θα συμβάλουμε στην ανακούφιση του πατραϊκού λαού, θα βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο, θα μπούμε εμπόδιο στην πολιτική που δημιουργεί ανεργία, ανέχεια και ανασφάλεια.»

Ο Κώστας Πελετίδης πρόσθεσε ότι «η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί, όχι μόνο όσους μας ψήφισαν αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν, να συμβάλουν με τον αγώνα τους, τις προτάσεις τους, την συμμετοχή τους στην υπερνίκηση των εμποδίων που δημιουργούν ανέργους, φτώχεια, νέους με εξαρτήσεις και όχι ζωή, με τις συνοικίες ησυχαστήρια» και κατέληξε λέγοντας: «θα αγωνιστούμε για να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές με λαϊκή ευημερία και πρόοδο».

Στον πρώτο γύρο ο Κώστας Πελετίδης είχε λάβει 25,06% έναντι 23,94% του Κώστα Χριστόπουλου και είχαν αφήσει μόλις τέταρτο (με 10,55%) τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Δημαρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk