Αποστάσεις τηρεί η επίσημη ΝΔ από τονΦαήλο Κρανιδιώτη, μετά από την πολιτική θύελλα που προκάλεσαν τα όσα προκλητικά είπε για την Χρυσή Αυγή και ειδικά για την ανάρτησή του στο διαδίκτυο«εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, φυλάω τις ʽʽσφαίρεςʼʼ μου για τον αληθινό αντίπαλο».
Ο κ. Κρανιδιώτης εμφανίστηκε στα γραφεία της ΝΔ επί της Λεωφ. Συγγρού και είχε κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος κ.Ανδρ. Παπαμιμίκο, ο οποίος τον κάλεσε για διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε στον κ. Κρανιδιώτη, ο οποίος είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ότι τα όσα ανέφερε, αποτελούν προσωπικές απόψεις και δεν εκφράζουν την επίσημη Ν.Δ., ενώ του ζήτησε να είναι πιο προσεκτικός για να μην εκτίθεται η παράταξη.
Από την πλευρά του ο κ. Κρανιδιώτης, υπογράμμισε στον κ. Παπαμιμίκο, ότι κάποιες από τις φράσεις του σκοπίμως παρερμηνεύθηκαν και διευκρίνισε πως ήταν μεταφορικά τα όσα είπε για τις «σφαίρες», ήταν εντός εισαγωγικών και αναφερόταν στα πολιτικά επιχειρήματα.
Σχετικά με την Χρυσή Αυγή, υποστήριξε πως τα όσα είπε, δεν αφορούν την ηγεσία του, αλλά τους ψηφοφόρους, τους οποίους πρέπει να προσεγγίσει η Ν.Δ.
Επίσης, ο κ. Κρανιδιώτης, τόνισε ότι λόγω του είδους του μέσου που τοποθετήθηκε, δηλ. τοfacebook, «είπε και μια κουβέντα παραπάνω».