• Αναζήτηση
  • Κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο

    Μια νόστιμη παραλλαγή του αγαπημένου εδέσματος.

    food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά
    Υλικά (για 6 μερίδες)
    500 ml χυμός πορτοκαλιού
    50 γρ. μουστάρδα Dijon
    65 ml ελαιόλαδο
    250 ml νερό

    2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
    Αλάτι
    Πιπέρι κόκκινο σπασμένο
    6 μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα
    800 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα, καθαρισμένες καλά και κομμένες στη μέση

    Διαδικασία
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και τις πατάτες, σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και τριγύρω τις πατάτες. Περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και γυρνάμε τα μπούτια από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk