• Αναζήτηση
  • Πράσινα φασολάκια στον φούρνο με λεμόνι και καρύδια

    Τα ψητά φασολάκια έχουν πολύ διαφορετική γεύση και υφή από εκείνα της κατσαρόλας. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως γαρνιτούρα κρέατος ή πουλερικών. Είναι προτιμότερο να τα μαγειρέψετε μια ημέρα που σκοπεύετε να ανάψετε τον φούρνο για να μαγειρέψετε κάτι άλλο (π.χ. μπιφτέκια, ρολό χοιρινό, κοτόπουλο) ώστε να εκμεταλλευτείτε την ενέργεια που θα καταναλωθεί.

    ΤοΒΗΜΑ Team

     

    Υλικά (για 4 μερίδες)
    500 γρ. πράσινα φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
    200 γρ. κρεμμυδάκια στρογγυλά (κοκκάρια), κατεψυγμένα
    3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 ακόμη για το σκεύος
    1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ακέρωτου
    4 κουτ. σούπας κουκουνάρια
    Αλάτι, πιπέρι
    Διαδικασία
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε τα φασολάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
    Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 25×40 εκ. περίπου και απλώνουμε τα φασολάκια. Ψήνουμε για περίπου 15′ – 20′, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς καφέ χρώμα.
    Ταυτόχρονα σε ένα τηγανάκι, σε χαμηλή φωτιά, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια για 5′, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
    Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα φασολάκια με το ξύσμα και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk