Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρισκόταν ο 60χρονος άντρας ο οποίος ήταν οπλισμένος.

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ κάλεσαν τον ένοπλο άνδρα να παραδώσει το όπλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος βγήκε στο μπαλκόνι του και απείλησε να αυτοπυροβοληθεί ή να πέσει στο κενό. Ωστόσο, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν χωρίς το περιστατικό να λάβει περαιτέρω δυσάρεστες και κυρίως αιματηρές διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος, αν και αρχικά δεν συμμορφωνόταν, αφοπλίστηκε και τελικά παραδόθηκε. Στη συνέχεια, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Στο σημείο βρέθηκαν νωρίτερα ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η εισβολή των μελών της ΕΚΑΜ.


Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό ξεκίνησε το μεσημέρι, ύστερα από καταγγελία στην Αστυνομία ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από τον 1ο όροφο σπιτιού, όπου μένει ο 60χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος επιχείρησε να μπει στο σπίτι της ανιψιάς του. Εκείνη δεν του άνοιξε, με αποτέλεσμα ο 60χρονος να πυροβολήσει την πόρτα. Στη συνέχεια, η κοπέλα κατάφερε να φύγει από την οικία και να απομακρυνθεί.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς που ακούστηκαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, περίοικοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, με αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο. Αρχικά, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, ωστόσο δεν απάντησε κανείς και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα όμως, έπεσε και δεύτερος πυροβολισμός, αναστατώνοντας την γειτονιά.

Οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο διαμέρισμα και περικύκλωσαν το σπίτι, εντός του οποίου βρισκόταν ο άνδρας, που φέρεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ειδική διαπραγματευτής της Αστυνομίας βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή για πείσει τον 60χρονο να παραδοθεί.