• Αναζήτηση
 • Τι απάντησε ο Μητροπολίτης Χίου στον Ερντογάν για τους Έλληνες στη Θάλασσα

  Τη δική του απάντηση στο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο μητροπολίτης Χίου ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη δική του απάντηση στο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο μητροπολίτης Χίου ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων.

  Ο μητροπολίτης κ. Μάρκος, στο τέλος του αγιασμού των υδάτων, είπε χαρακτηριστικά πως «ο Θεός να σκεπάζει την Αιγνούσα. Οι Έλληνες πέφτουν στη Θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό».

  Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Σμύρνη, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε ένα λαϊκό τραγούδι του Μουχαρέμ Ερτάς «που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τι συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».

  Μεταξύ άλλων, στο εν λόγω τραγούδι ακούγεται και ο στίχος «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα», τον οποίο και αναπαρήγαγε ο Ερντογάν.

  Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο τραγούδι εξέφραζε τον τουρκικό λαό το 1922, «τις μαύρες ημέρες της ελληνικής κατοχής». Οι στίχοι χαρακτηρίζουν τους Έλληνες «πονηρούς» και «αλεπούδες» και τους Τούρκους ως «λιοντάρια».

  «Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε βουνά να περάσω στην πατρίδα μου. Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων. Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» ανέφερε ο Ερντογάν.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στο One Hyde Park Η θεραπαινίς Καντελάρια άφησε τις μικρές σταγόνες τσαγιού να κυλήσουν μέσα στις πορσελάνινες De Gournay κούπες. Παρατήρησα ότι τα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk