• Αναζήτηση
 • Πάνω από 73.000 ευρώ «έπιασε» η ταμπακιέρα του Καποδίστρια

  Τα 73.392 ευρώ έφτασε η ταμπακιέρα του Ιωάννη Καποδίστρια σε δημοπρασία, ενώ το ρολόι του Διονύσιου Σολωμού πωλήθηκε για 26.910 ευρώ.

  Μπορεί οι ταμπακιέρες να αποτελούν κοινά αντικείμενα στην καθημερινή ζωή, ωστόσο όταν έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλες προσωπικότητες η αξία τους εκτινάσσεται στα ύψη.

  Πιο συγκεκριμένα η προσωπική ταμπακιέρα του Ιωάννη Καποδίστρια φαίνεται να αποτελεί ξεχωριστό κειμήλιο, αφού σε πρόσφατη δημοπρασία η αξία της έφτασε τις 73.392 ευρώ.

  Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ξεχώρισε το ρολόι του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, με την αξία του να φτάνει τα 26.910 ευρώ.

  Εκτός όμως από αντικείμενα ιστορικών προσωπικοτήτων, στη δημοπρασία του οίκου Βέργος εκτέθηκαν και τα φιλοτεχνημένα από τον Δ.Τσόκο πορτραίτα του Μαυροκορδάτου που άγγιξαν το ποσό των 29.357 ευρώ και του Σπ.Παπαλεξόπουλου στα 36.696 ευρώ.

  Ο συνολικός τζίρος έφτασε τα 1.110.971 ευρώ, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα ζωηρό για τα έργα του Γ.Τσαρούχη «Σπουδή για το μήνα Μάιο» (57.834 ευρώ) και «Τέχνη – Έρως» (12.209 ευρώ), τα γλυπτά του Γ. Χαλεπά, Ορνιθοκλέπτης 20.794 ευρώ) και Κονιάκ (20.794 ευρώ) όπως και για τη Θαλασσογραφία του Ι. Αλταμούρα (9.786 ευρώ)

  Στη δημοπρασία Νεοελληνική Ζωγραφική, Φιλελληνικά και Ιστορικά Αντικείμενα έκαναν την εμφάνισή τους πολλοί νέοι αγοραστές, δίνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για την πορεία της αγοράς τέχνης στη χώρα μας, με το ποσοστό πωλήσεων στο 78%.

   

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk