• Αναζήτηση
 • Διευκρινίσεις ΓΕΣ για το περιστατικό στη Λέσβο

  Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού η απόφαση για την απόσπαση του στρατιώτη στην Αθήνα είχε ληφθεί πριν δημιουργηθεί το θέμα με το απόφθεγμα στον τοίχο του στρατοπέδου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διευκρινίσεις για το περιστατικό με την αναγραφή αποφθέγματος του στρατάρχη της Βέρμαχτ σε τοίχο στρατοπέδου στη Λέσβο και την απόσταση του στρατιώτη που κατήγγειλε το συμβάν στην Αθήνα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

  Όπως αναφέρει το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του, «η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε πριν δημιουργηθεί το ζήτημα της επιγραφής στον τοίχο της μονάδας και πριν ο στρατιώτης εκδηλώσει προφορικά την επιθυμία του για παραμονή στη νήσο Λέσβο».

  «Κατόπιν του προφορικού αιτήματός του, που υποβλήθηκε χθες, 18 Δεκεμβρίου 2018, προς τον διοικητή της μονάδας του, ο στρατιώτης Α.Δ. με το πέρας της εορταστικής του άδειας, στις 27 Δεκεμβρίου 2018, θα επιστρέψει στη νήσο Λέσβο για να συνεχίσει τη θητεία του» προστίθεται στην ανακοίνωση.

  «Η απόσπαση του στρατιώτη (ΠΖ) Α.Δ., της δύναμης του 265ου μηχανοκίνητου τάγματος Εθνοφυλακής (265 Μ/Κ ΤΕ), από τη νήσο Λέσβο στην Αθήνα, είχε αποφασιστεί με σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Μουσικής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), για την εορταστική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική του ιδιότητα (μουσικοσυνθέτης), το μόνιμο τόπο κατοικίας του (Αθήνα) και την έγγραφη δήλωση επιθυμίας του για μετάθεση στην Αθήνα» διευκρινίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση του ΓΕΣ.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk