Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Ελλάδας με τον νόμο Τρικάλων και Ιωαννίνων να έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Μάχη δίνουν τα μηχανήματα για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.



Xιονίζει, από τις πρωινές ώρες, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένοι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Από τις πρωινές ώρες χιονίζει στα Τρίκαλα ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.
Χειμωνιάτικο το σκηνικό και στο Πήλιο και συγκεκριμένα στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα με χιονόπτωση κατά διαστήματα και χαμηλές θερμοκρασίες που έφτασαν τους -2,8 βαθμούς και τη μέγιστη να μην φαίνεται να ξεπερνάει τους 1,4 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και στην Πάρνηθα

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς σήμερα το πρωί στην Πάρνηθα. Τα πάντα έχουν καλυφθεί με χιόνι ενώ οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα χαμηλές.