Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της νέας επίθεσης αγνώστων κατά του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ στην Καισαριανή βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Οι δράστες επιτέθηκαν στο κτίριο από τη συμβολή των οδών Υμηττού και Μανωλίδη και εκσφενδόνισαν πολλές βόμβες μολότοφ οι οποίες εξερράγησαν απ’ έξω χωρίς, σύμφωνα με την αστυνομία, να προκληθούν φθορές είτε τραυματισμοί.

Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας προς την πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

Όπως διακρίνεται και στο βίντεο, το οποίο μεταδίδει το Alpha, οι κουκουλοφόροι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έφτασαν στο σημείο και άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ προκαλώντας φωτιές.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές, ενώ στην περιοχή διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων υπόπτων.

 

Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Νωρίτερα μάλιστα, υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την προηγούμενη επίθεση, στις 2 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την ομάδα «Αναρχικές – Αναρχικοί ενάντια στην λήθη».

Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης  αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τους ξαφνιάσαμε, και εκθέσαμε την αδυναμία και την αποτυχία τους μπροστά στην ατέλειωτη επιθυμία που υπάρχει να καταστραφούν. Οι ίδιοι μπάτσοι που περήφανα περιπολούν την πόλη, πεπεισμένοι για την δυνατότητά τους να τρομοκρατούν τον πληθυσμό, αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, γεμάτοι φόβο, το βράδυ, στις 2 Δεκεμβρίου, μπροστά στον ίδιο τον σταθμό τους».

Και καταλήγει: «Η επίθεση μας είναι μια συνεισφορά στο διεθνιστικό κάλεσμα και ένα πύρινο σινιάλο στους συντρόφους και συντρόφισσες από την Χιλή για ένα μαύρο Δεκέμβρη. Ένα μήνυμα στους εξεγερμένους και εξεγερμένες ανά τον κόσμο. Στην μαχόμενη μνήμη όλων των φίλων, συντρόφων συντροφισσών και άγνωστων δολοφονημένων και φυλακισμένων από το κράτος».