Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης έχει διατάξει ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, μετά την υποβολή αναφοράς ενός εκ των έξι χειριστών της Υπηρεσίας για δολιοφθορά στα όργανα του αεροσκάφους που πραγματοποιεί την πιστοποίηση των ραδιοβοηθημάτων της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η υποβολή της αναφοράς έγινε στις 29 Νοεμβρίου, όταν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου συντήρησης του αεροσκάφους έγινε αντιληπτή η φθορά στα όργανα του αεροπλάνου, το οποίο είναι καθηλωμένο από το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της ΥΠΑ, το αεροσκάφος έχει ελεγχθεί από μηχανικούς της Υπηρεσίας οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι ζημιές δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Υπενθυμίζεται πως στην ΥΠΑ εκτυλίχθηκαν με αφορμή το θέμα σκηνές απείρου κάλλους, όταν ο κ. Λιντζεράκος κάλεσε τους έξι χειριστές στο γραφείο του μετά από την αναφορά του ενός εξ’ αυτών.

Εκεί, οι χειριστές είδαν έκπληκτοι τον κ. Λιντζεράκο να τους λέει ότι το θέμα αυτό πρόκειται να πάει στον εισαγγελέα και ότι κανείς δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το γραφείο του, δεδομένου πως έχει κληθεί η αστυνομία. Ακολούθησε ένταση, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον νομικό σύμβουλο της υπηρεσίας μάλιστα να πιάνεται στα χέρια με έναν από τους χειριστές.

Το όλο θέμα έληξε μετά από δύο ώρες παραμονής των εμπλεκομένων στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού, ενώ έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν.