Τουρκία: Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ο αμερικανός πάστορας Μπράνσον

Εάν κριθεί ένοχος απειλείται με ποινή φυλάκισης έως 35 ετών

Ο δικηγόρος του αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον κατέθεσε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την απελευθέρωση του πελάτη του που τελεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό, μετέδωσε το CNN Turk.

Ο Ισμαΐλ Τζεμ Χαλαβούρτ είχε προαναγγείλει την Τρίτη ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ζητήσει την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα.

Τακτικό τουρκικό δικαστήριο της Σμύρνης θα εξετάσει στις 12 Οκτωβρίου την υπόθεση του Αντριου Μπράνσον, που έχει προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα και την επιβολή σειράς αμερικανικών τιμωρητικών δασμών και κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

«Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες», δήλωσε ο Ισμαΐλ Τζεμ Χαλαβούρτ και κατά συνέπεια το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί να αποφανθεί αρκετά μετά την συνεδρίαση του δικαστηρίου της Σμύρνης.

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε τον Αύγουστο αίτημα άρσης του κατ» οίκον περιορισμού του Αντριου Μπράνσον, ο οποίος αν κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες που τού έχουν επιρρίψει οι τουρκικές αρχές (κατασκοπεία και τρομοκρατική δραστηριότητα) απειλείται με ποινή φυλάκισης έως 35 ετών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ότι ο πάστορας Μπράνσον μπορεί να απελευθερωθεί πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk