Την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα συναντηθεί και πάλι με τους εκπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, σε αναζήτηση λύσης για τη σύνθεση νέας κυβέρνησης, όπως έγινε γνωστό από την προεδρία της ιταλικής δημοκρατίας.

«Δυο μήνες μετά τις εκλογές, οι θέσεις των κομμάτων δεν άλλαξαν. Δεν προέκυψε καμία προοπτική για νέα κυβερνητική πλειοψηφία και τις προηγούμενες ημέρες «έδυσε» και η προοπτική για συμφωνία του κινήματος Πέντε Αστέρων με την κεντροαριστερά», αναφέρει η ιταλική προεδρία.

Παράλληλα αποσαφηνίζεται ότι οι νέες διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα σε μια μόνον ημέρα -την ερχόμενη Δευτέρα- «για να διαπιστωθεί αν τα κόμματα έχουν κάποιες νέες προοπτικές για την απαιτούμενη κυβερνητική πλειοψηφία».

Σήμερα το απόγευμα, στο μεταξύ, θα συνεδριάσει η διεύθυνση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, με τον πρώην γραμματέα του, τον Ματέο Ρέντσι, να απορρίπτει κάθε προοπτική συμφωνίας με τα Πέντε Αστέρια, ενώ κάποια άλλα στελέχη δείχνουν σαφώς πιο διαλλακτικά. Η αντιπαράθεση αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα οξυμένο κλίμα.