• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Έφοδος αστυνομίας σε άσυλο μεταναστών

  Έφοδο σε ένα άσυλο μεταναστών πραγματοποίησε την Πέμπτη η γερμανική αστυνομία. Στο συγκεκριμένο άσυλο από τρεις ημέρες 150 αιτούντες άσυλο συγκρούστηκαν με την αστυνομία και εμπόδισαν την απέλαση ενός 23χρονου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έφοδο σε ένα άσυλο μεταναστών πραγματοποίησε την Πέμπτη η γερμανική αστυνομία. Στο συγκεκριμένο άσυλο από τρεις ημέρες 150 αιτούντες άσυλο συγκρούστηκαν με την αστυνομία και εμπόδισαν την απέλαση ενός 23χρονου από το Τόγκο.

  Η αντιπαράθεση, την οποία η αστυνομία περιέγραψε ως «υπερβολικά επιθετική και βίαιη», προκάλεσε σχόλια από κάποιους ακροδεξιούς και συντηρητικούς πολιτικούς περί κατάρρευσης του νόμου και της τάξης εξαιτίας της άφιξης στη χώρα περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίου μεταναστών από το 2014.

  Η αστυνομία στην πόλη Ελβάνγκεν της νότιας Γερμανίας είχε αφήσει ελεύθερο από το βράδυ της Δευτέρας τον άνδρα αυτόν που επρόκειτο να απελαθεί, τον οποίο κατονόμασε ως Γιουσίφ Ο., προκειμένου, όπως είπε, να αποφευχθεί κλιμάκωση της βίας.

  Στη διάρκεια των επεισοδίων, αιτούντες άσυλο επιτέθηκαν σε αστυνομικά οχήματα με γροθιές και προκάλεσαν καταστροφές σε ένα από αυτά. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για διατάραξη της κοινής ειρήνης και για άλλα πιθανά αδικήματα, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

  Επίσης δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την έφοδο νωρίς σήμερα το πρωί στο άσυλο των μεταναστών, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία φιλοξενεί περίπου 500 αιτούντες άσυλο. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από χώρες της Αφρικής, περιλαμβανομένων της Νιγηρίας, της Γουινέας και του Καμερούν. Εξάλλου, δεν είναι σαφές αν τελικά απελάθηκε ο Γιουσίφ Ο.

  Η Γερμανία προσπαθεί ακόμη να ενσωματώσει τους πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων έχουν διαφύγει από εμπόλεμες χώρες της Μέσης Ανατολής.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk