• Αναζήτηση
 • Γιούνκερ για δασμούς ΗΠΑ: Δεν διαπραγματευόμαστε υπό καθεστώς απειλών

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχτεί απειλές στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλίσει μόνιμη εξαίρεση από τους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχτεί απειλές στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλίσει μόνιμη εξαίρεση από τους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο δήλωσε την Τετάρτη ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρέτεινε την προσωρινή εξαίρεση για την ΕΕ έως την 1η Ιουνίου, αν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι σαφές τι ακριβώς επιδιώκει η Ουάσινγκτον.

  «Θα ήθελα να επαναλάβω το αίτημα αυτή η εξαίρεση να γίνει χωρίς όρους και μόνιμη. Θεωρούμε ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στη βάση της εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Γιούνκερ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

  «Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με τις ΗΠΑ αλλά αρνούμαστε να διαπραγματευθούμε υπό απειλή», δήλωσε ο Γιούνκερ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk