• Αναζήτηση
 • Αυστραλία: Εμφύτευσε στο χέρι του τσιπ ηλεκτρονικής κάρτας ΜΜΜ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δικαστήριο της Αυστραλίας επέβαλε πρόστιμο σε έναν επιστήμονα που είχε εμφυτεύσει το τσιπάκι από την ηλεκτρονική κάρτα του για τα μέσα μεταφοράς στην παλάμη του, επειδή δεν έδειξε στον ελεγκτή το εισιτήριό του.

  Ο εκκεντρικός 34χρονος επιστήμονας, που έχει αλλάξει επισήμως το όνομά του σε Νιάου- Λούντο Ντίσκο Γάμμα Νιάου- Νιάου, είχε επικυρώσει την κάρτα του κανονικά. Όμως όταν ελεγκτής του ζήτησε να του δείξει την κάρτα του, δεν μπόρεσε να το κάνει και κατά συνέπεια κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τα μέσα μεταφοράς χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

  Το δικαστήριο τού επέβαλε πρόστιμο περίπου 140 ευρώ και του ζήτησε να πληρώσει τα έξοδα του δικαστηρίου, που ανέρχονται σε περίπου 630 ευρώ.

  Το υπουργείο Μεταφορών της Αυστραλίας έχει προειδοποιήσει τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς να μην αλλοιώνουν τις ηλεκτρονικές τους κάρτες.

  Έξω από το δικαστήριο ο Νιάου-Νιάου δήλωσε απογοητευμένος, όμως πρόσθεσε ότι θα εξετάσει άλλους τρόπους για να μπορεί να χρησιμοποιεί το εμφυτευμένο τσιπάκι για να πληρώνει για τις μετακινήσεις του.

  «Η νέα τεχνολογία μπορεί να είναι τρομακτική, αν δεν την κατανοείς», δήλωσε. «Οι άνθρωποι φοβόντουσαν πολλές νέες τεχνολογίες όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Αυτή είναι η νέα επανάσταση μετά την αντικατάσταση του χάρτινου εισιτηρίου με ηλεκτρονικό, σε κάτι το οποίο δεν θα χρειάζεται καν να το κουβαλάμε μαζί μας», πρόσθεσε.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk