Επίσκεψη στο Παρίσι προκειμένου να έχει συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν θα υποδεχθεί «αργά το απόγευμα της Παρασκευής για μια συνάντηση εργασίας» την Μέρκελ, διευκρινίζει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η Μέρκελ ορκίστηκε την Τετάρτη το πρωί για την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας έπειτα από μια εξάμηνη περίοδο πολιτικής παράλυσης στη Γερμανία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να «προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» της 22ας και της 23ης Μαρτίου και για να «αποσαφηνίσει τι θεωρούν το επόμενο στάδιο».

Πριν από εκείνη, στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο νέος γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σύμφωνα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν δεσμευτεί να δώσουν από κοινού μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλήρη άνοδο του λαϊκισμού. Ωστόσο η Γερμανία, η οποία φοβάται κυρίως να πληρώσει τα χρέη των εταίρων της, έχει ανταποκριθεί μόνον αόριστα στις γαλλικές ιδέες για προϋπολογισμό και υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης.