• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ: Πίεση στην Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει τις πυρηνικές φιλοδοξίες

  Την αισιοδοξία του για την ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγ Ουν εξέφρασε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της αμερικανικής προεδρίας

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την αισιοδοξία του για την ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγ Ουν εξέφρασε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της αμερικανικής προεδρίας.

  Ο Στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ εξέφρασε ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα της Ουάσιγκτον να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Πιονγιάνγκ με στόχο να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες, αλλά και την προοπτική να βρεθεί διπλωματική λύση ανάμεσα στις δυο χώρες.

  «Συμφωνήσαμε όλοι πως είμαστε αισιόδοξοι για αυτή την ευκαιρία, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την εκστρατεία μέγιστης πίεσης ώσπου να δούμε τα λόγια να γίνονται πράξεις και πραγματική πρόοδο προς την αποπυρηνικοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΜακΜάστερ.

  Ωστόσο, μετά το απορσδόκητο “ναι” του Ντόναλτ Τραμπ στην πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν σε κατ’ ιδίαν διάλογο, αναλυτές διερωτώνται εάν και κατά πόσον αυτή μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς και να οδηγήσει σε μια ουσιαστική ειρηνευτική συμφωνία, με δεδομένη την απρόβλεπτη φύση του χαρακτήρα τους, αλλά και την περιπλοκότητα των θεμάτων που θα τεθούν στο τραπέζι.

  Ο αμερικανικός Τύπος κρατά μικρό καλάθι για το εάν τελικά γίνει αυτή η συνάντηση -η σημαντικότερη της θητείας του- όπως την χαρακτηρίζουν, άλλωστε μέχρι και αυτή την ώρα η Πιονγιανγκ δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, περί απόδοχής της πρότασης του Αμερικανού προέδρου.

  Μόλις το περασμένο Σάββατο ο Τραμπ είχε εκφράσει μέσω Twitter την αισιοδοξία του για αυτή την νέα προσέγγιση με το απομονωμένο καθεστώς.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk