Οργή για το lobbying του πρώην επιτρόπου Μπαρόζο

Την οργή τους για τις αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή του πρώην επιτρόπου Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δραστηριότητες lobbying εξέφρασαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ 36 ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων.

Την οργή τους για τον τρόπο που λειτουργεί ο πρώην επίτροπος Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, 36 ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων (GUE/NGL, S&D, ALDE, Greens, EFDD).

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους με τις αποκαλύψεις για
την εμπλοκή του πρώην επιτρόπου Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δραστηριότητες
lobbying.

Οι «36» ζητούν, οι Επίτροποι να ακολουθούν αυστηρώς τις αρχές της διαφάνειας στις συναντήσεις που έχουν με λομπίστες και εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων.

Στην επιστολή, την οποία συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, επισημαίνουν πως «οι αποκαλύψεις ότι ο κ. Μπαρόζο εμπλέκεται σε δραστηριότητες lobbying, σε ευθεία σύγκρουση με τις διαβεβαιώσεις του ιδίου ότι δεν θα το κάνει, είναι καταδικαστέες σε οξύτατο βαθμό. Ακόμη, πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες του επιτρόπου Κατάινεν να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για τη φύση των σχετικών συναντήσεων είναι εξίσου κατακριτέες» σημειώνουν.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ομάδα της Ευρωαριστεράς, υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επίτροπος είχε συναντήσεις με την Κομισιόν ως στέλεχος πλέον της Goldman Sachs.

«Το γεγονός ότι οι συναντήσεις καταγράφονται στο ιστορικό δραστηριότητας των Επιτρόπων ως συνάντηση με τη «Goldman Sachs Group, Inc. (GS)» συνιστά απόδειξη ότι ο κ. Μπαρόζο τις παρακολουθούσε ως εκπρόσωπος του νέου εργοδότη του και απονομιμοποιεί τις συνεπακόλουθες προσπάθειες του Επιτρόπου Κατάινεν να τις χαρακτηρίσει ως συναντήσεις μεταξύ φίλων» τονίζουν οι ευρωβουλευτές και ζητούν «την ανάληψη δράσεων που θα διασφαλίσουν ότι οι Επίτροποι αυστηρώς ακολουθούν τις αρχές της διαφάνειας σχετικά με τις συναντήσεις που έχουν με λομπίστες και εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk